“Άρπαξαν” 500.000 ευρώ με πρόσχημα τον Covid-19

Σωρεία απατών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών ανά τη χώρα εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο έρευνας, προέκυψε η δράση οργανωμένης και επιχειρησιακά δομημένης εγκληματικής οργάνωσης και ταυτοποιήθηκαν τέσσερα μέλη της, όλοι Έλληνες, οι οποίοι τουλάχιστον από τις 9 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου ενέχονται σε 30 απάτες και τέσσερις απόπειρες απάτης.

Η λεία που αποκόμισαν ανέρχεται περίπου σε 436.000 ευρώ.

Στην πράξη, προσποιούμενοι τους λογιστές, οι δράστες προσέγγιζαν πολίτες και σε πολλές περιπτώσεις επιχειρηματίες ή υπαλλήλους επιχειρήσεων ή καταστημάτων, με το πρόσχημα χορήγησης επιδόματος για τον εμβολιασμό τους κατά της Covid-19 ή επιστροφής χρημάτων από φορολογικές ελαφρύνσεις.

Ζητούσαν από τους παθόντες τους αριθμούς των τραπεζικών λογαριασμών και καρτών τους, το IBAN, καθώς και τον εξαψήφιο κωδικό OTP (One Time Password), που αποστέλλεται για επιβεβαίωση αλλαγής κωδικού πρόσβασης και επιβεβαίωση συναλλαγής και με αυτόν τον τρόπο αποκτούσαν πρόσβαση στους λογαριασμούς των θυμάτων, με αποτέλεσμα να αφαιρούν διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία μετέφεραν σε τραπεζικούς λογαριασμούς που οι ίδιοι επιθυμούσαν.

Οι δράστες αποτελούν μέλη μίας εκ των δύο εγκληματικών οργανώσεων που είχαν εξαρθρωθεί πρόσφατα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, το προανακριτικό υλικό, για τις 34 αυτές νέες περιπτώσεις απατών και αποπειρών απάτης στις οποίες ενέχονται τα μέλη της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, θα διαβιβαστεί για να συσχετιστεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου και ακολούθως στον ανακριτή Αγρινίου.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *