Αναζήτηση

Άρση μέτρων: Η πρώτη μέρα με ανοιχτά καταστήματα και εντατικούς έλεγχους

Μετάβαση στη νέα κανονικότητα από τις 6 π.μ. της Δευτέρας, με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού.

Με μάσκες, τηρώντας αποστάσεις και τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής, οι πολίτες μπορούν να κυκλοφορούν από σήμερα εντός του νομού μόνιμης κατοικίας τους χωρίς αποστολή sms στο 13033.

Η εικόνα από το πρωί είναι με τη συντριπτική πλειονότητα των επιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς να φορούν μάσκες, ενώ εντατικοί έλεγχοι διενεργούνται από την ΕΛΑΣ και τη δημοτική αστυνομία για την τήρηση των μέτρων.

Επί ποδός είναι από το πρωί οι «βοηθοί επιβατών» σε πολυσύχναστους σταθμούς μετεπιβίβασης του μετρό, στάσεις λεωφορείων, τρόλεϊ και συρμούς του τραμ κάνοντας συστάσεις, όπου χρειάζεται για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

Οι «βοηθοί επιβατών», ντυμένοι με πορτοκαλί γιλέκα για να διακρίνονται από το επιβατικό κοινό, βοηθούν και συμβουλεύουν τους επιβάτες να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας και τους υποδεικνύουν πού ακριβώς θα μπορούν να περιμένουν. Σημειώνεται πως οι ίδιοι δεν είναι αρμόδιοι για επιβολή προστίμων.


23 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων