Άφησε τη Μόσχα για Πάσχα στο Αγρίνιο και μίλησε σε εκδήλωση ο ανταποκριτής του MEGA Δημήτρης Λιάτσος

Πάσχα στη γενέτειρα του, το Αγρίνιο, κάνει ο ανταποκριτής του MEGA στη Ρωσία Δημήτρης Λιάτσος.

Η παρουσία του μάλιστα έδωσε την ευκαιρία στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου να οργανώσει εκδήλωση προς τιμή του και για να μιλήσει για τα γεγονότα στην Ουκρανία .
Κατά την ομιλία του ο κ. Λιάτσος ,που τυγχάνει και Διδάκτορας Φιλοσοφίας, έκανε εκτενή αναφορά στην ιστορία της περιοχής και στάθηκε στην παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών τις τελευταίες δεκαετίες στον ουκρανικό χώρο.

Εξέφρασε τις εκτιμήσεις του για τις αιτίες των σημερινών γεγονότων ενώ εκτενή αναφορά αφιέρωσε στο από αιώνες ελληνικό στοιχείο στην περιοχή και στη συμβολή του.
Ο κ.Λιάτσος περιέγραψε πως για τους Ρώσους κατέστη αναγκαιότητα η κατάληψη της Μαριούπολης επισημαίνονταν πως είναι μια πόλη- λιμάνι που εξάγεται το 80% των πόρων της Ουκρανίας με αμιγώς ρωσικό πληθυσμό και με ελληνικό στοιχείο.

Σύμφωνα με τον κ. Λιάτσο, στη Μαριούπολη εγκαταστάθηκαν 100.000 στρατιωτικοί από το 2014 και μετά, μεταξύ αυτών οι εξτρεμιστές του Δεξιού τομέα και του τάγματος του Αζοφ, πολύ καλά εκπαιδευμένοι οι οποίοι συστηματικά προέβαιναν σε εθνοκάθαρση κατά των Ρώσων και των μειονοτήτων.
Ο κ. Λιάτσος έκανε αναφορές στον ρόλο των φιλότουρκων Τατάρων της περιοχής ενώ απαντώντας σε ερωτήσειςέκανε λόγο για επεκτατική πολιτική των ΗΠΑ ανά τον κόσμο και για την μοιραία αποχώρησή τους από το Αφγανιστάν ενώ μίλησε και για τη διατάραξη της παγκόσμιας ισορροπίας μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού.
Μέρος της ομιλίας του αφιέρωσε στις γεωπολιτικές ανακατατάξεις τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τραγωδία στη Βαρκελώνη

Τρεις νεκροί από πυρκαγιά σε πολυκατοικία Μάρτυρες δήλωσαν ότι πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς ακούστηκε μια ισχυρή έκρηξη. Τρεις […]