Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την επάρκεια στο φυσικό αέριο

Έκτακτη σύσκεψη συγκαλείται στις 15:30 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τις πρόσφατες εξελίξεις σε Πολωνία και Βουλγαρία και την απόφαση της Ρωσίας να κλείσει τις στρόφιγγες φυσικού αερίου προς τις χώρες αυτές.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχει και η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να εξεταστούν διεξοδικά οι ευρύτερες επιπτώσεις που προκαλούν οι χθεσινές αποφάσεις της Ρωσίας .

Όπως ανέφερε η Καθημερινή της Κυριακής, μπροστά στο ενδεχόμενο να σταματήσουν οι ροές, η εφαρμογή του ελληνικού σχεδίου έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσει τις βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης, επισπεύδεται.
Βασικός πυλώνας του ελληνικού σχεδίου είναι να δουλέψουν λιγνιτικές μονάδες για να αντικαταστήσουν μονάδες φυσικού αερίου αν δεν έχουν καύσιμο.

Στο μεταξύ το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Kiril Petkov.
Στη διάρκεια της επικοινωνίας ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα θα συνδράμει τη Βουλγαρία για να αντιμετωπίσει τη νέα κατάσταση

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *