Αναζήτηση

Έμπνευση το μήνυμα του Πολυτεχνείου ακόμα και τώρα μέσα στην πανδημία

17 Νοέμβρη 2020. Ημέρα μνήμης και περισυλλογής για τον ιστορικό αγώνα. 47 χρόνια μετά το μήνυμα Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Η κοινωνία δοκιμάζεται ξανά καθώς όλες οι κοινωνικές ομάδες πλήττονται. Οι εργαζόμενοι παλεύουν, οι άνεργοι πληθαίνουν, οι συνταξιούχοι αιμορραγούν.


Ένας νέος αγώνας ξεκινά για να διεκδικήσουμε όσα μας στερούν. Ας μη γίνει η πανδημία ανάχωμα για άλλες στερήσεις. Ας μην επιτρέψουμε ο ιός να επιτρέψει εικόνες που αμαυρώνουν την Δημοκρατία. Ας μη γίνει η ατομική ευθύνη, η δικαιολογία της ανεπάρκειας της Κυβέρνησης.


Το Εργατικό Κίνημα δυνατό και ενωμένο όσο ποτέ καλεί όλους να συμπορευτούν μαζί του και να τιμήσουν όλους εκείνους που με τόλμη υπερασπίστηκαν την Ελευθερία. Χρέος όλων είναι η στήριξη των εργαζομένων σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, με κάθε υγειονομική προφύλαξη. Ας γίνουμε εμείς η ασπίδα εναντίον αυτού του ιού, καθώς η Κυβερνητική πολιτική, μας αφήνει άοπλους.


Το Πολυτεχνείο έρχεται να μας θυμίσει πως κάθε δικαίωμα είναι ένας μεγάλος Αγώνας. Το ΕΚΝΔ και ο Δήμος Ναυπακτίας τιμούν τους Αγωνιστές του Πολυτεχνείου με την κατάθεση στεφάνου και με την υπόσχεση ότι θα στέκονται δίπλα από κάθε εργαζόμενο.

Ψωμί για να μπορούμε να ζήσουμε και Αύριο

Παιδεία για να μη ξεχάσουμε Ποτέ

Ελευθερία για να διεκδικούμε Πάντα


Από το ΕΚΝΔ3 προβολές0 σχόλια