Αναζήτηση

Έντονη ανησυχία...

Προ των πυλών το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ολικό lockdown

Μέχρι στιγμής έχουν ανιχνευθεί στη χώρα 107 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης και ένα κρούσμα της νοτιοαφρικανικής, με τους επιστήμονες να τις χαρακτηρίζουν «κορυφή του παγόβουνου» και να μιλούν ακόμη και για επιστροφή στην εποχή της Ουχάν.

Υπό το φόβο μιας νέας έξαρσης της πανδημίας, που δε θα μπορούσε εύκολα να τεθεί υπό έλεγχο, με δραματικές συνέπειες και για τα νοσοκομεία, βρίσκονται ειδικοί και κυβέρνηση, έχοντας θορυβηθεί, από τον εντοπισμό μεταλλάξεων του κοροναϊού και δη του νοτιοαφρικανικού στελέχους, που ανιχνεύθηκε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η συγκεκριμένη μετάλλαξη προβληματίζει για την υψηλότερη μεταδοτικότητά της αλλά και την πιθανή ανθεκτικότητά της στα εμβόλια, την ώρα που η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας και ειδικά στην Αθήνα, φαίνεται πως επιδεινώνεται συνεχώς και οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη διασπορά του κοροναϊού. Σε κάθε περίπτωση όμως τονίζουν την ανάγκη να συνεχισθούν οι εμβολιασμοί και να τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο καθολικού lockdown Tόσο η κυβέρνηση όσο και η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, έχουν ανησυχήσει βαθύτατα από την ανίχνευση μεταλλαγμένων στελεχών του ιού, για τα οποία δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες πλην του ότι είναι πολύ πιο μεταδοτικά και ενδεχομένως πιο επικίνδυνα, αλλά και για το γεγονός ότι οι πολίτες δείχνουν απροθυμία να περιορίσουν στις απολύτως αναγκαίες τις μετακινήσεις εκτός σπιτιού. Υπό αυτό το πρίσμα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα αυστηρότερα μέτρα, ακόμη και για καθολικό lockdown σύντομα.

3 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων