Έργα από το “Αντώνης Τρίτσης” στο Μεσολόγγι

Δύο σημαντικά έργα από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” εγκρίθηκαν στο δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου

Πρώτον, η πλήρης ανακατασκευή του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου και η μετατροπή του σε υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο 335 θέσεων καθώς και ψηφιακό διαδραστικό μουσείο για την ζωή και το έργο του Χαρίλαου Τρικούπη. Ο προϋπολογισμός της πρότασης είναι 2,7 εκατ. ευρώ και σκοπός της παρέμβασης είναι να γίνει ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων με δυνατότητα κάλυψης συνεδρίων, συναντήσεων και κοινωνικών εκδηλώσεων.

Δεύτερη μεγάλη παρέμβαση εντός του αστικού ιστού του Μεσολογγίου είναι η συνέχιση της ανάπλασης από την οδό Κύπρου έως τον Κήπο των Ηρώων. Η περιοχή θα μεταμορφωθεί, θα γίνουν νέες πεζοδρομήσεις και φωτισμοί, θα φυτευτεί πράσινο και θα αποτελεί πλέον μια ενιαία παρέμβαση που θα συνδέει το λιμάνι με τον Κήπο των Ηρώων ο οποίος πλέον θα αναβαθμιστεί με σύγχρονη πρόσβαση. Η δεύτερη αυτή παρέμβαση έχει προϋπολογισμό ένα εκατομμύριο ευρώ.

Συνολικά ο δήμος Μεσολογγίου έχει εξασφαλίσει ήδη τέσσερα μεγάλα έργα από το πρόγραμμα «Τρίτσης» με προϋπολογισμό πάνω από 12 εκατομμύρια €! Ελπίδα της δημοτικής αρχής είναι ότι θα εγκριθούν στη συνέχεια και άλλες σημαντικές προτάσεις όπως οι υδρεύσεις Οινιαδών και Αγίου Γεωργίου, οι γωνιές ανακύκλωσης κ.λπ.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *