Αναζήτηση

"Έφυγε" ο Λάρι Κινγκ, μια μυθική μορφή της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας

Από την εκπομπή στο CNN του πολύπειρου παρουσιαστή, που νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα με Covid-19, πέρασαν χιλιάδες πολιτικοί, επιχειρηματίες, άνθρωποι του θεάματος και πρόσωπα της επικαιρότητας. Υπήρξε ένα σύμβολο της εποχής μας. Και χάθηκε!

Ενας από τους θρύλους της αμερικανικής τηλεοπτικής δημοσιογραφίας, ο Λάρι Κινγκ, έφυγε από τη ζωή το Σάββατο σε ηλικία 87 ετών. Ο Κινγκ είχε εισαχθεί στα τέλη Δεκεμβρίου σε νοσοκομείο στο Λος Αντζελες με Covid-19. Η υγεία του ήταν εξαιρετικά επιβαρυμένη τα τελευταία χρόνια, καθώς έπασχε από διαβήτη και καρδιολογικά προβλήματα, ενώ είχε υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο στους πνεύμονες.

Η καριέρα του κάλυψε πάνω από έξι δεκαετίες, πριν αποσυρθεί το 2010. Εγινε γνωστός τη δεκαετία του ‘70 με τη ραδιοφωνική του εκπομπή «The Larry King Show», την οποία αργότερα μετέφερε στο CNN, to 1985, όταν το κανάλι ήταν στα πρώτα του βήματα. Μέχρι το 2010, όταν και αποσύρθηκε, είχε πάρει χιλιάδες συνεντεύξεις από πολιτικούς, επιχειρηματίες και ανθρώπους του θεάματος ή του αθλητισμού.

Υπολογίζεται ότι είχε πάρει 50.000 συνεντεύξεις στις έξι δεκαετίες της καριέρας του, από προέδρους των ΗΠΑ μέχρι σταρ, επιχειρηματίες, ακόμη και… κατοικίδια και άγρια ζώα. Πάντα με το ίδιο χαρακτηριστικό στιλ που καθιέρωσε στις τηλεοπτικές του συνεντεύξεις που πολλοί μιμήθηκαν. Ο ίδιος ήταν πάντα με ένα πουκάμισο με τιράντες και τα χαρακτηριστικά γυαλιά.

4 προβολές0 σχόλια