Αναζήτηση

Αγρίνιο-Μεσολόγγι ερίζουν για την πρωτοκαθεδρία διαχρονικά. Κομπάρσος η Ναύπακτος

Αφορμή για την παρέμβασή μας στάθηκε το παρακάτω κείμενο του σάιτ Agrinionews το οποίο αναδεικνύει τη διαχρονική αντιπαράθεση που υπάρχει μεταξύ του Αγρινίου και του Μεσολογγίου.

Είναι γεγονός ότι οποιαδήποτε αναπτυξιακή παρέμβαση αφορά το νομό αυτοί που την καρπούνται είναι το Αγρίνιο ή το Μεσολόγγι, η Ναύπακτος παίζει το ρόλο το συμπληρωματικό, του κομπάρσου πάντα.

Μήπως θα πρέπει να σταματήσουμε να αποτελούμε το συμπλήρωμα, να αντιληφθούμε ότι αποτελούμε τον τρίτο πόλο του νομού, να αυτοπροσδιοριστούμε και αν δε μπορούμε να συνεννοηθούμε, να κλίνουμε την κεφαλή μας λίγο πιo ανατολικά;

Οι συνθήκες έχουν αλλάξει δραματικά μετά την κατασκευή της γέφυρας.

Το κείμενο του Agrinionews

"Κάποιος να πει στον κ. Λύρο ότι και το Αγρίνιο στην Αιτωλία είναι!


Ο δήμαρχος Μεσολογγίου έβγαλε μια ανακοίνωση όλο… επιχειρηματικότητα προκειμένου να πείσει, τώρα που πάει να γίνει επιχειρηματικό πάρκο στην Αιτωλοακαρνανία ότι δεν πρέπει να γίνει μόνο ένα. Ακόμη δεν ξεκόλλησε το ένα, σου λέει, να η ευκαιρία να φτιάξουμε δύο! Και ποια είναι η πιο κατάλληλη στιγμή; Ετούτη! Φυσικά εννοεί να γίνει ένα στο Αγρίνιο κι ένα στο Μεσολόγγι. Και προκειμένου να το οριοθετήσει καλύτερα, λέει να γίνει ένα στην Αιτωλία κι ένα στην Ακαρνανία. Με άλλα λόγια, πέραν της γνωστής επιβεβαίωσης ότι αυτός ο τόπος δεν θα πάει ποτέ μπροστά όσο Αγρίνιο και Μεσολόγγι είναι στον ίδιο νομό και τρώει το ένα το άλλο, υπάρχει και μια άλλη επιβεβαίωση: ότι ο κ. Λύρος μπερδεύει την ιστορική διαίρεση της περιοχής με τις… αστυνομικές διευθύνσεις! Κάποιος πρέπει να του πει ότι και το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι Αιτωλία είναι! Δυστυχώς, γκίνια είχαμε, αλλά έτσι είναι! Η Ακαρνανία κείται… παραπέρα, μετά το ποτάμι!

Και ο μόνος λόγος που στο Αγρίνιο υπάρχει κάτι σε «Ακαρνανία» είναι γιατί κάπως έπρεπε να μοιραστούν διοικητικά οι αστυνομικές διευθύνσεις! Δεν είναι ο μόνος που το κάνει αυτό το λάθος, βέβαια.


Αλλά είναι ο μόνος δήμαρχος που το κάνει…"

140 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων