Αναζήτηση

Αδιέξοδο με τα σκουπίδια στο Μεσολόγγι


Ένταση στον ΧΥΤΑ, δεν επετράπη η είσοδος σε απορριμματοφόρα


Άκαρπη ήταν η χθεσινή προσπάθεια της δημοτικής αρχής του Μεσολογγίου να προβεί στη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων εντός του χώρου του ΧΥΤΑ. Προβάλλοντας ως επιχείρημα την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που αναφέρει ότι μπορεί να μεταφερθούν σκουπίδια στα κοντέινερ που βρίσκονται στον ΧΥΤΑ Μεσολογγίου και από εκεί να μεταφερθούν σε Ναύπακτο και Πάλαιρο, η δημοτική αρχή επιχείρησε να επιτρέψει χθες Παρασκευή την πρόσβαση σε απορριματοφόρα στον ΧΥΤΑ. Ωστόσο δεν τα κατάφερε. Κι αυτό χάρη στη σθεναρή αντίδραση των εργαζομένων στο δήμο αλλά και μελών του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου.

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος ζητώντας από τον διοικητή του ΑΤ Μεσολογγίου να επιτρέψει την είσοδο απορριμματοφόρων στον ΧΥΤΑ. Κάτι που δεν επετράπη διότι είναι παράνομο.Δηλαδή επιχειρήθηκε με προφορική εντολή του Δημάρχου Μεσολογγίου να γίνει απόθεση απορριμμάτων εντός του χώρου του ΧΥΤΑ τα οποία στη συνέχεια θα μεταφερόταν με στο ΧΥΤΑ Ναυπάκτου, χωρίς όμως ο δήμος να έχει προβεί στη σύναψη ανάλογων συμβάσεων με μεταφορικές εταιρείες κλπ.

Το γεγονός αυτό σαφώς γεννά ερωτήματα για το πλάνο της δημοτικής αρχής για τη αποκομιδή και διαχείριση των σκουπιδιών, που «πνίγουν» το Μεσολόγγι το τελευταίο διάστημα.

39 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων