Αναζήτηση

ΑΔΚΝ: Αναπάντητα Ερωτήματα και Σιωπές που αποκαλύπτουν Πολιτικές Ενοχές1. Εκκωφαντική σιωπή

Το κόστος για την προμήθεια των 20 κατασκευών για τη συγκέντρωση πλαστικών καπακιών συζήτησε το δημοτικό συμβούλιο στη χθεσινή του (15/11/21) συνεδρίαση. Το θέμα συζητήθηκε προ ημερήσιας διάταξης με εισήγηση του δημοτικού συμβούλου Ανδρέα Κοτσανά. Θυμίζουμε ότι ο ίδιος παλαιότερα είχε καταγγείλει με ανάρτησή του τη δημοτική αρχή ότι άλλοι δήμοι της χώρας αγόρασαν τις ίδιες κατασκευές με 250€ τη μία, ενώ ο δήμος Ναυπακτίας πλήρωσε 1000€ τη μια. Αυτό κατά τον εισηγητή ζημίωσε το δήμο κατά 15.000€. Τοπικό μέσο ενημέρωσης αναφέρθηκε τότε στο θέμα μιλώντας για αρπαχτή !!! χωρίς να υπάρξει καμμιά αντίδραση από τη λαλίστατη δημοτική αρχή.

Παρά τις προκλήσεις συμβούλων της αντιπολίτευσης ούτε ο δήμαρχος ούτε ο αντιδήμαρχος οικονομικών πήραν το λόγο να υπερασπιστούν τον πρόεδρο του Συνδέσμου, που έχει την τυπική ευθύνη, και τον επικεφαλής της παράταξής του, κ. Τσουκαλά. Η δημοτική αρχή η οποία για άνευ ουσίας θέματα μας βομβαρδίζει με ανακοινώσεις και δελτία τύπου κατάπιε τη γλώσσα της φωτίζοντας με τον τρόπο αυτό την ένοχη σιωπή της.

2. Εκ του πλαγίου… αναμορφώσεις με νόημα!

Με πλάγιο τρόπο η δημοτική αρχή προσπάθησε να προετοιμάσει το έδαφος για την εγκατάλειψη του έργου της Ανάπλασης. Εδώ και μήνες ο δήμαρχος μεθοδικά προσπαθεί να προετοιμάσει την κοινή γνώμη, ώστε να δεχθεί αδιαμαρτύρητα το σταμάτημα του έργου. Ενός έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη και πρέπει να ολοκληρωθεί για να σταματήσει η πόλη να υδρεύεται από τον αμίαντο και τα λύματα να οδηγούνται στη θάλασσα.

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο μέσα από την αναμόρφωση του προϋπολογισμού ο αντιδήμαρχος οικονομικών προσπάθησε να περάσει λάθρα την αλλαγή χρηματοδότησης της ανάπλασης, ώστε όταν θα ανακοινώσουν εγκατάλειψη του έργου να μπορεί η δημοτική αρχή να διαθέσει το ποσό που προβλέπεται για το έργο αυτό σε καθαρισμούς και μισθώσεις μηχανημάτων, στο μοναδικό τομέα που η δημοτική αρχή δρέπει δάφνες μέχρι σήμερα.


3. Στο βωμό της ψηφοθηρίας ακόμα και οι τάφοι…

Το θέμα με την έλλειψη τάφων σε όλα σχεδόν τα κοιμητήρια του δήμου είναι σε όλους γνωστό. Για να υπάρξει κάποια άμεση ανακούφιση η Δ/νση Περιβάλλοντος του δήμου Ναυπακτίας εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο να τροποποιήσει τον κανονισμό των κοιμητηρίων, ώστε να μην δίνεται η δυνατότητα αγοράς τάφου εν ζωή. Η πρόταση ήταν σωστή αλλά προσέκρουσε στον αντιδήμαρχο περιβάλλοντος κ. Κοτρωνιά που εισηγήθηκε να ισχύει το μέτρο μόνο στα κοιμητήρια της Ναυπάκτου.

Να μην ισχύει δηλαδή στα χωριά του Δήμου για τα οποία την πίεση θα δέχονται οι πρόεδροι οι οποίοι θα πρέπει να αποφασίζουν σε ποιον θα δίνουν τάφο και σε ποιόν όχι. Φυσικά ο αντιδήμαρχος κ. Κοτρωνιάς θα μεσολαβεί για να παίζει το δικό του παιχνίδι αδιαφορώντας αν σε λίγους μήνες δεν θα υπάρχει τάφος σε κανένα χωριό του δήμου. Τελικά η δημοτική αρχή ψήφισε την πρόταση του αντιδημάρχου αδειάζοντας την Υπηρεσία του Δήμου. Όλα στο βωμό της ψηφοθηρίας.


4. Ενεργειακή συσκότιση

Το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε διεξοδικά το θέμα της ενεργειακής Κοινότητας του δήμου με συναίνεση όλων των παρατάξεων σ’ ότι αφορά την αναγκαιότητα του έργου. Η δημοτική αρχή πιστή στην μέχρι σήμερα αδιαφανή λειτουργία της παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο τον μελετητή που επέλεξε η ίδια χωρίς κανείς να γνωρίζει τη διαδικασία της επιλογής και της ανάθεσης. Όλα γίνονται από το δήμαρχο, χωρίς καμία ενημέρωση του συμβουλίου, και στη συνέχεια παρουσιάζονται ως τετελεσμένα. Μια νέα αντίληψη για τη δημοκρατική και διαφανή λειτουργία του δήμου γεννιέται από τη δημοτική αρχή Γκίζα !!


5. Άρον Άρον κλείνουν τα μικρόφωνα

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρώην Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος προέβη σε καταγγελία σε βάρος του σημερινού Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος που όμοια δεν έχει ακουστεί μέχρι σήμερα!!!!

Ο Δήμαρχος αντί να ζητήσει εξηγήσεις για να χυθεί άπλετο φως σιώπησε εκκωφαντικά. Το ίδιο και ο νυν αντιδήμαρχος που τον αφορούσε το θέμα.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου όμως σε πλήρη ετοιμότητα έκλεισε άρον άρον το μικρόφωνο του καταγγέλλοντα για να μην ακουστούν περισσότερα. Φυσικά επικαλέστηκε ότι ο ομιλητής ξεπέρασε τον προβλεπόμενο χρόνο. Έτσι επιβλήθηκε η τάξη…


16/11/2021

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

52 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων