Αναζήτηση

Αισιοδοξία!!! Παγκόσμιο πανηγύρι των αγορών για το εμβόλιο της Pfizer

Άλμα προσδοκιών καταγράφουν τα χρηματιστήρια σε όλον τον πλανήτη μετά τις αισιόδοξες ανακοινώσεις της Pfizer για την αποτελεσματικότητα κατά 90% του εμβολίου που αναπτύσσει η εταιρεία σε συνεργασία με την γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech.


Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 11 σκοτεινούς μήνες, οι κοινωνίες, οι οικονομίες και οι αγορές αποκτούν αυτό που περίμεναν: ορατότητα ότι ίσως και να βρισκόμαστε μπροστά στην αρχή του τέλους του εφιάλτη.

Οι αγορές ως προεξοφλητικοί μηχανισμοί, και παρότι είναι ακόμη χρονικά νωρίς για να μιλήσουμε για οριστικά αποτελέσματα, σπεύδουν να ενσωματώσουν στις τιμές το πρώτο πραγματικά θετικό νέο που δείχνει ότι το θαύμα της επιστήμης είναι πολύ πιο κοντά από όσο πιστεύαμε.

Τα χρηματιστήρια σε ΗΠΑ και Ευρώπη καταγράφουν εκρηκτική άνοδο ενώ μετοχές εταιρειών που έχουν υποστεί ισχυρό πλήγμα από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας σημειώνουν ράλι ανακούφισης.


Η σημερινή ημέρα έχει όλες τις προϋποθέσεις να αποτελέσει μια κομβική εξέλιξη για τις οικονομίες και τις κεφαλαιαγορές σηματοδοτώντας μια σταδιακή επιστροφή στην “κανονικότητα” που διακόπηκε βίαια τον περασμένο Ιανουάριο με την εμφάνιση της Covid-19 στην Κίνα.

31 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων