Αιτωλοακαρνανία: Η σιδηροδρομική γραµµή – φάντασμα που λειτούργησε… ένα μήνα

Ηταν 2004, λίγο πριν τις εκλογές του Μαρτίου, όπου πλήθος κατοίκων του Μεσολογγίου επιβιβάζεται στην αυτοκινητοάμαξα στον σταθμό του Αιτωλικού χαρούμενοι για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Αιτωλοακαρνανία μετά από πολλές δεκαετίες.

Η ελληνική πολιτεία ξόδεψε πάνω από 10 εκατομμύριο ευρώ για μερικά δοκιμαστικά δρομολόγια με ένα βαγόνι, τα οποία και λειτούργησαν για περίπου έναν μήνα, όπως και καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής. Μάλιστα, σύμφωνα με τους κατοίκους του Αιτωλικού το δοκιμαστικό Rail Bus εκτελούσε το δρομολόγιο Αγρίνιο – Κρυονέρι.

Η σιδηροδρομική γραμμή κρίθηκε ως μη κατάλληλη από την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, όπου υπουργός Μεταφορών ήταν ο Μιχάλης Λιάπης. Αρκετοί παράγοντες έδειξαν ότι το δρομολόγιο Αγρίνιο – Κρυονέρι θα ήταν, εξαρχής, ανέφικτο και οικονομικά ασύμφορο, καθώς σύμφωνα με τους υπευθύνους δεν υπήρχε σταθμός του ΟΣΕ στο Αγρίνιο, υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με μία ισόπεδη διάβαση στην Ιονία Οδό, η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου δεν είχε κατασκευαστεί με την πρόβλεψη ενός σιδηροδρομικού δικτύου, ενώ ακόμη και η σιδηροδρομική γραμμή δεν πληρούσε τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *