Ακυβέρνητο σκάφος με 400 μετανάστες πλέει μεταξύ Ελλάδας και Μάλτας

Ακυβέρνητο σκάφος με 400 μετανάστες πλέει μεταξύ Ελλάδας και Μάλτας

Σκάφος με περίπου 400 μετανάστες βρίσκεται μεταξύ Ελλάδας και Μάλτας, ανέφερε την Κυριακή (9/4) η υπηρεσία υποστήριξης Alarm Phone.

Η Alarm Phone ανέφερε στο Twitter ότι έλαβε κλήση από το σκάφος, το οποίο αναχώρησε από το Τομπρούκ, στη Λιβύη, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ενημέρωσε τις αρχές, όμως εκείνες δεν είχαν ξεκινήσει μέχρι στιγμής επιχείρηση διάσωσης.

Η Alarm Phone δήλωσε ότι το σκάφος βρίσκεται τώρα στην περιοχή έρευνας και διάσωσης (SAR) της Μάλτας.

Η γερμανική ΜΚΟ Sea-Watch International ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι βρήκε το σκάφος με δύο εμπορικά πλοία σε κοντινή απόσταση, προσθέτοντας ότι οι αρχές της Μάλτας είχαν δώσει εντολή στα πλοία να μην προβούν σε διάσωση και ότι το ένα από αυτά κλήθηκε απλώς να το εφοδιάσει με καύσιμα.

Το Alarm Phone ανέφερε ότι οι άνθρωποι στο πλοίο ήταν πανικόβλητοι, ενώ αρκετοί από αυτούς χρειάζονταν ιατρική φροντίδα. Το σκάφος είχε ξεμείνει από καύσιμα και το κάτω κατάστρωμα ήταν γεμάτο νερό, ενώ ο καπετάνιος είχε φύγει και δεν υπήρχε κανείς που να μπορεί να οδηγήσει το σκάφος, όπως είπαν.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *