Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Αλαλούμ από τις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς

Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμένων στην χώρα έχουν θορυβήσει ιδιαίτερα την κυβέρνηση καθώς η ανοσία της αγέλης μοιάζει με άπιαστο όνειρο την στιγμή που η μετάλλαξη « Δέλτα» εμφανίζεται να μπαίνει δυναμικά στις ζωές των πολιτών. Ανησυχητική στασιμότητα υπάρχει στο ποσοστό των ηλικιωμένων – πάνω από 70– καθώς τα νούμερα δείχνουν ότι έχει εμβολιαστεί ένα ποσοστό της τάξης του 70 με 75 % ενώ σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες τα ποσοστά σε αυτές τις ηλικίες ξεπερνούν το 95 %.

Την ίδια ώρα η ιστορία των προνομίων μοιάζει να με κακόγουστο αστείο καθώς ιδιαίτερα οι εστιάτορες δεν μπορούν να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν . Τα ερωτήματα που προκύπτουν γι αυτή την διαδικασία είναι πολλά. Ποιος θα ελέγχει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού , τι θα γίνεται με τις οικογένειες – πως δηλαδή θα μπαίνουν τα παιδιά στο εστιατόριο και αν θα πρέπει να έχουν κάνει τεστ- και τι ακριβώς θα γίνει με τους εργαζόμενους στην εστίαση. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση σκοπεύει μέχρι και τις 15 Ιουλίου, -οπότε και θα ξεκινήσει η εφαρμογή των “διευκολύνσεων” – “κινήτρων να εξαπολύσει ένα επικοινωνιακό μπαράζ προκειμένου, καταρχήν να ενημερωθούν όλοι αναλυτικά για τη στρατηγική της κυβέρνησης, και να πειστούν για την αναγκαιότητα λήψης μέτρων. Αλλά και σε ότι αφορά την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών , υπάρχει θέμα. Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, η υποχρεωτικότητα δεν μπορεί να ισχύσει σε σερβιτόρους, σε εργαζόμενους σε σινεμά, θέατρα κ.α., όπου οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα επιλογής να μεταβούν ή όχι σε αυτούς τους χώρους…

Για τους εργαζόμενους παίζεται η ίδια τους η δουλειά” ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι. Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του covid_19, εξετάζεται για όσους ασχολούνται στον χώρο της Υγείας (υγειονομικούς, εργαζόμενους σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, πληρώματα ΕΚΑΒ κ.α.) αλλά και στα Σώματα Ασφαλείας. Βέβαιο θεωρείται ότι από το φθινόπωρο θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό.

24 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων