Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Αλαλούμ με τη χρήση μάσκας

Ούτε δύο εβδομάδες δεν έχουν περάσει από την ημέρα που μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, η Κυβέρνηση προχώρησε σε περαιτέρω χαλάρωση των υποχρεωτικών μέτρων, μεταξύ των οποίων και την κατάργηση της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες φαίνεται πως η κίνηση αυτή μάλλον συμβάλλει στη διασπορά του ιού καθώς φαίνεται πλέον να επικρατεί η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού.

Το λάθος μήνυμα Οι πολίτες μπερδεύονται περαιτέρω και μάλιστα αν υπολογίσουμε και το γεγονός ότι το ενδεχόμενο να επιβληθεί και πάλι η χρήση, είναι πολύ πιθανό, λαμβάνουν αντικρουόμενα μηνύματα που προκαλούν αγανάκτηση. Πλησιάζει επικίνδυνα το τέταρτο κύμα Η επιστημονική κοινότητα είναι ιδιαίτερα ανήσυχη για τον ερχομού του τέταρτου κύματος και θεωρεί ότι πιθανότατα να εκδηλωθεί και μέσα στον Αύγουστο. Ο φόβος γι' αυτό προέρχεται και από την άρση μέτρων αλλά και από το υψηλό ποσοστό ανεμβολίαστων πολιτών. Χθες σημειώθηκε αυξημένος αριθμός νέων κρουσμάτων απ' ότι συνήθως καταγράφονταν τις Δευτέρες, ενώ και ο δείκτης θετικότητας αυξήθηκε σε πάνω από 3%.

Επίσης ξεπεράσαμε τα 4 εκατομμύρια πολιτών που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους φτάνοντας στο 38,2% στο γενικό πληθυσμό και ποσοστό 45% επί του ενήλικου πληθυσμού. Χρειάζεται όμως αρκετός δρόμος ακόμη.

63 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων