Ανάπλαση βρύσης στα Βαρδούσια

Δελτίο Τύπου δήμου Δωρίδος

Προέγκριση ανάπλασης στην Κοινότητα ΚΡΙΑΤΣΙΟΥ, προϋπολογισμού 126.000,00€ (CLLD/LEADER).

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την προέγκριση δημοπράτησης μίας σημαντικής παρέμβασης στην Κοινότητα Κριατσίου της Δημοτικής Ενότητας Βαρδουσίων του Δήμου Δωρίδος, μέσω της οποίας φιλοδοξούμε να συνδέσουμε το παρελθόν με το σήμερα.

Πρόκειται για το έργο με τίτλο «Ανάπλαση Χώρου Βρύσης «Δέση» Τ.Κ. Κριατσίου» που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» (CLLD/LEADER) και το οποίο θα δημοπρατηθεί άμεσα.

Την απόφαση προέγκρισης έλαβε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και αφορά στο έργο συνολικού προϋπολογισμού 126.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) που περιλαμβάνει την ανάπλαση του χώρου της βρύσης, καθώς και τις προσβάσεις (πεζοδρόμους) που τον συνδέουν με το βασικό πολεοδομικό ιστό του χωριού.

Στόχευση του έργου είναι η δημιουργία μιας χωρικής ενότητας με συνθετικό κέντρο τη βρύση, που θα αποτελέσει μέσω των παρεμβάσεων ένα νέο πόλο έλξης στα δρώμενα και ενδιαφέροντα του χωριού. Η ανάπλαση θα οδηγήσει στην προστασία των ιστορικών, πολιτιστικών, μορφολογικών και αισθητικών στοιχείων της περιοχής, καθώς και των δραστηριοτήτων της, αναβιώνοντας το ρόλο της βρύσης του χωριού στη σύγχρονη εποχή.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εκδήλωση στον Αστακό για την ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας -«Μύθοι και πραγματικότητα»

Τo Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) και η Αναπτυξιακή Εχινάδων και Αιτωλοακαρνανίας Α.Ε., διοργάνωσαν από κοινού, στον […]