Αναβίωσε το «Γαϊτανάκι» στην Ανάληψη Θέρμου

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του πρόσφατα αποβιώσαντα προέδρου Γεωργίου Πετρόπουλου ενώ στην ομιλία του ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας τόνισε ότι «η χαρμολύπη αυτή του Πάσχα και του βροχερού καιρού, αντιστοιχεί στην ψυχοσύνθεση μας, λόγω της απώλειας του προέδρου, που «ήθελε» φέτος να πραγματοποιηθεί το «Γαϊτανάκι», στο Σχολείο, μεταξύ του σπιτιού του και του κοιμητηρίου».

Έγραψε ο κ. Κωνσταντάρας ακόμη τα εξής:

«Το έθιμο τιμά τη μνήμη του Κλέφτη Κατσούδα και οι ρίζες του χάνονται στα βάθη της Τουρκοκρατίας. Χορεύεται από άντρες και γυναίκες σε δύο ομόκεντρους κύκλους.
Χαρακτηριστικό είναι το «πλέξιμο», καθώς οι χορευτές του έξω κύκλου περνούν τα χέρια τους πάνω από τα κεφάλια των χορευτών του μέσα κύκλου.
Χρόνια πολλά σε όλους !

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές συλλόγους Αναληψιωτών και Πούλιανης , στο τοπικό συμβούλιο , στους συνεργάτες μου στο δήμο , στους εθελοντές χορευτές και σε όλους τους συμμετέχοντες !

Και του χρόνου με υγεία!»

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *