Αναζήτηση

Αναμνήσεις Ναύπακτος

Κάποιες φορές ο φακός του φωτογράφου μπορεί να μας ταξιδέψει σε κόσμους μαγικούς, σε κόσμους ονειρεμένους! Το χάρισμά του ότι μπορεί μέσα από το φακό του να καθηλώσει και να προσεγγίσει την τελειότητα της στιγμής.

Ευάγγελος Π. Παναγιωτίδης Ο χαρισματικός φωτογράφος Ο υπέροχος σύζυγος Ο στοργικός πατέρας Ο τρυφερός παππούς

Ο πρόσφυγας με καταγωγή από το Χουρμουκιάτο του Πόντου, που αναγκάστηκε τον ξεριζωμό για να έρθει στην Ελλάδα. Ο τελικός προορισμός του η Ναύπακτος, που σαν την αντίκρισε κατάλαβε ότι είχε να πάρει απ' αυτόν τον μαγευτικό τόπο, μα και να δώσει. Από το 1939 έως το 1961 Ο Ευάγγελος Παναγιωτίδης μυήθηκε στα μυστικά της τέχνης στον τότε γνωστό φωτογράφο Φλέγγα. Το 1961 άνοιξε δικό του φωτογραφείο στην οδό Τζαβέλα. Παντρεύτηκε την κυρία Γιαννούλα και απέκτησαν δυο παιδιά, τον Πέτρο και τη Ζωή.

Το έμφυτο ταλέντο του τον έκανε ξεχωριστό.

Στόχος του μέσα από τις φωτογραφίες του να μπορούν να μιλούν οι εικόνες. Κάποιες φορές λένε ότι ο φωτογράφος έχει το βλέμμα του Θεού. Αυτό το βλέμμα είχε και ο δικός μας φωτογράφος Ευάγγελος Παναγιωτιδης, που μέσα από τις φωτογραφίες του μπορούμε να ταξιδεύουμε στο χρόνο "μαγικά"!

Τον ευχαριστούμε από καρδιάς! Οι καλλιτέχνες δεν πεθαίνουν ποτέ! Ζουν μέσα από τη δουλειά και το έργο τους, μα μέσα και από τα παιδιά τους. Πέτρο συνέχισε, το βλέπουμε όλοι ότι έχεις πάρει το ταλέντο του.

180 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων