Αναπλάσεις και άλλες ιστορίες…

Γράφει ο Γ. Παπαδόπουλος

Οι αναπλάσεις του δημόσιου χώρου δεν γίνονται για ντεκόρ. Γίνονται για να εξυπηρετήσουν κυκλοφοριακές/περιβαλλοντικές/κοινωνικές ανάγκες και πρέπει να στηρίζονται σε στοιχειώδη σχεδιασμό.

Παρεμβάσεις για “ψύλλου πήδημα” επειδή οι εκάστοτε δημοτικές αρχές κάτω από την πίεση του χρόνου επιθυμούν γρήγορα αποτελέσματα, το μόνο που επιτυγχάνουν, είναι προβλήματα στον χρήστη.

Υπάρχει ένα “παλιό” (σοφό) απόφθεγμα που λέει το εξής: “αυτός ο οποίος χρησιμοποιεί τούτο ή εκείνο το πράγμα έχει μεγαλύτερη γνώση και μπορεί να εξηγήσει στον κατασκευαστή τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που παρουσιάζει το πράγμα κατά τη χρήση του“.

Να αναφερθώ κι εγώ λοιπόν σε δυο, τρία παραδείγματα αναπλασθέντων χώρων και για τα προβλήματα που συχνά δημιουργούνται από τη χρήση τους.
1. Το (ίδιο) οδόστρωμα της οδού Αποκαύκου χρησιμοποιούν πεζοί και αυτοκίνητα. Όταν συμβεί ο πεζός να “συναντηθεί” με αυτοκίνητο, οι επιλογές του είναι δυο.
Είτε θα “στριμωχτεί” στη μια πλευρά του δρόμου ανάμεσα στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, είτε θα ανέβει σε ένα (20 εκατοστών) πεζοδρόμιο για να διευκολύνει τον εποχούμενο. Με το που θα περάσει το αυτοκίνητο, ο πεζός μπορεί να συνεχίσει την πορεία του αλλά, συνήθως, όχι για πολύ! όπου να’ ναι, θα εμφανιστεί το αμέσως επόμενο αυτοκίνητο! Κατάσταση που μέχρι το τέλος της οδού μπορεί να επαναληφθεί 4-5 φορές!
2. Σχεδόν καθημερινά, αυτοκινούμενος, διασχίζω την Ψαρρού. Στο τέλος της οδού, στο σημείο που συναντάει την Ιντζέ (βρύση Ντότσικα), τυχαίνει συχνά να είναι (προσωρινά) σταθμευμένο ένα ποδήλατο, ή ένα μηχανάκι η, ακόμη (ανατολικότερα) ένα αυτοκίνητο. Είναι η στιγμή που το “βυζί” αποδεικνύεται αρκετά προβληματικό για την κίνηση. Πιο προβληματικό βέβαια αποδεικνύεται όταν στο σταυροδρόμι βρεθεί κάποιο λεωφορείο η ένα μικρό βαν/φορτηγάκι.
3. Η οδός Αγελάου δεν χρειάζεται σχόλιο. Μετά την ανάπλαση, είναι ο πιο σουρεάλ δρόμος στην πόλη.
Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *