Αναζήτηση

Αναπτυξιακή θεματολογία

Δύο σημαντικά θέματα απασχόλησαν απόψε 27/1 τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ναυπακτίας.

Το ένα αφορούσε την προοπτική επένδυσης στους εργοταξιακούς χώρους του Αντιρρίου και το άλλο την ενεργειακή διαχείριση του ΤΟΕΒ Γαλατά.

Όσον αφορά τους εργοταξιακούς χώρους βρίσκεται στη φάση δημοπράτησης από το ΤΑΙΠΕΔ η παραχώρησή τους σε ιδιώτη επενδυτή.

Το δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τη μορφή της επένδυσης η οποία σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι συμβατή με τον ευρύτερο περιβάλλοντα χώρο της περιοχής.

Για το θέμα υπάρχει ταύτιση απόψεων όσον αφορά την κατεύθυνση του τριτογενούς τομέα και ειδικότερα του τουριστικού κλάδου. Συστάθηκε επιτροπή που θα ασχοληθεί με ολόκληρο το φάσμα των ενεργειών που αφορούν την αξιοποίηση του ακινήτου.

Σε κάθε περίπτωση διαφαίνεται η αποφασιστικότητα παρέμβασης προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να γίνει σεβαστή η άποψη της τοπικής κοινωνίας και η επένδυση να αποκτήσει την "κοινωνική άδεια".

Το δεύτερο θέμα αφορούσε την παραχώρηση στον ΤΟΕΒ Γαλατά έκτασης 36 στρεμμάτων για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 1,8 MW, για την ελάφρυνση του κόστους κατανάλωσης ενέργειας των αρδευτικών γεωτρήσεων του κάμπου.

Όπως τόνισε στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Χάλκειας Σπύρος Τραχύλης

πρόκειται για παρέμβαση έντονα αναπτυξιακή που θα μειώσει το κόστος της γεωργικής παραγωγής και θα αυξήσει το γεωργικό εισόδημα.

Συνεχίζοντας ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσε ότι το επόμενο βήμα αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου και στο ΤΟΕΒ Τρικόρφου.

79 προβολές0 σχόλια