Αναζήτηση

Ανδρέας Κοτσανάς: Αποτελεί "κεκτημένο" το "δίκτυο πόλεων" για την πόλη μας

Το ερώτημα του Lepantoporto που τέθηκε προ ημερών στο δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο πολιτισμού, τους επικεφαλής των παρατάξεων, καθώς και παράγοντες που εμπλέκονται με το θέμα της Ναυμαχίας ήταν:


Υφίσταται πρωτόκολλο συνεργασίας της Ναυπάκτου με Ευρωπαϊκές πόλεις με την ονομασία «Δίκτυο πόλεων -δρόμοι του Λεπάντο» που αφορά την προβολή της Ναυμαχίας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ποια η γνώμη σας; Πρέπει να αξιοποιηθεί και πώς ή να εγκαταλειφθεί;


Ο Ανδρέας Κοτσανάς επικεφαλής της παράταξης "Πάμε μπροστά με συνέπεια και αμεσότητα" εκτιμά ότι ο Δήμος Ναυπακτίας δικαιούται άλλη μια ευκαιρία ώστε να μην απωλέσει αυτό που ο ίδιος δημιούργησε.

Όταν στην προηγούμενη δημοτική περίοδο ο αγαπητός συνάδελφος Γιάννης Ράπτης-έχοντας την ευθύνη της τότε Αντιδημαρχίας Πολιτισμού- “έριξε” τη “μεγάλη ιδέα” στην εκτελεστική επιτροπή του Δήμου που αφορούσε την ίδρυση δικτύου “Δρόμοι του Lepanto”, κανείς από τους παρευρισκόμενους (και εμού φυσικά) δεν αντιλήφθηκε το μέγεθος αυτού του σπουδαίου εγχειρήματος.


Παράλληλα με εμάς ο κ.Ράπτης είχε μοιραστεί και μεταλαμπαδεύσει αυτήν την ιδέα με τους συγκληρονόμους της Ναυμαχίας στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα το όλο εγχείρημα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να παίρνει “σάρκα και οστά” και να αποτελεί το κυρίαρχο θέμα συζήτησής τους.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά κατά τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του δικτύου την έντονη εκδήλωση ενδιαφέροντος καθώς και τον ενθουσιασμό που υπήρξε από ανώτατους λειτουργούς και πρέσβεις ευρωπαϊκών χωρών για να συμμετάσχουν στο όλο εγχείρημα του δικτύου.

Και ενώ το όλο εγχείρημα εξελισσόταν πάνω σε σταθερές βάσεις (παρά την αποχώρηση του κ.Ράπτη από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού), κατά παράδοξο τρόπο παρόλο που η διοίκηση έχει συνέχεια, η νέα Δημοτική Αρχή για τους δικούς της “μικροπολιτικούς λόγους” θεώρησε σκόπιμο να υπονομεύσει και ουσιαστικά να αποδομήσει την όλη προσπάθεια, που σημειωτέον δεν στοίχισε ούτε ένα ευρώ στο Δήμο.


Για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή Γκίζα επέλεξε το μοναχικό δρόμο και απομονώθηκε από αυτό που άρχισε να υλοποιείται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, κλείνοντας έτσι ερμητικά ένα παράθυρο ευκαιρίας που είχαμε ανοίξει εμείς διάπλατα μέσω του δικτύου για την περιοχή μας.


Τέλος, θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Δήμος Ναυπακτίας δικαιούται άλλη μια ευκαιρία ώστε να μην απωλέσει αυτό που ο ίδιος δημιούργησε.

Η συνέχεια θα δοθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο


ΥΓ.Αξίζει να σημειωθεί ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να συγχέουμε το “δίκτυο” με τις εκδηλώσεις της Ναυμαχίας.

323 Προβολές0 Σχόλια