Αναζήτηση

Ανδρέας Κοτσανας: Όταν η ασχετοσύνη γίνεται...επικίνδυνη

Έγινε ενημέρωση: 18 Φεβ 2020

Ο Ανδρέας Κοτσανάς με αυτή του την παρέμβαση αναδεικνύει δύο πολύ σημαντικά ζητήματα σχετικά με την Ανάπλαση.

Το πρώτο αφορά την καθυστέρηση και το δεύτερο τις προδιαγραφές της πέτρας σύμφωνα με την μελέτη.

Αναφέρει σχετικά:


Απίστευτο κι όμως αληθινό

Πέντε μήνες μετά τη δημοπράτηση της Ανάπλασης δεν έχουν επιλεγεί και εγκριθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου και δεν έχει πραγματοποιηθεί η προμήθεια των υλικών από τον εργολάβο της Ανάπλασης.

Αξιοσημείωτο γεγονός που επιβεβαιώνει τα παραπάνω είναι ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο κεντρικό Δημαρχείο, παρουσία της προϊσταμένης της Αρχαιολογίας, υπηρεσιακών παραγόντων καθώς και του Δημάρχου Ναυπακτίας κ. Γκίζα με θέμα συνάντησης την έγκριση και την επιλογή έστω και καθυστερημένα του υλικού επίστρωσης.


Το παράδοξο αυτής της συνάντησης ήταν ότι ο εργολάβος παρουσίασε μια και μοναδική πέτρα η οποία αντί να έχει τις προδιαγραφές της μελέτης και τις κατευθύνσεις που είχε πάρει ο Δήμος Ναυπακτίας και οι αρμόδιες υπηρεσίες από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) και αυτή ήταν φυσική πέτρα με τα χαρακτηριστικά της Καστροπολιτείας , ο εργολάβος με τη σιωπηρή συγκατάθεση τόσο του κ. Γκιζα όσο και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου παρουσίασε προς έκπληξη των ανθρώπων της Αρχαιολογίας τεχνητή επεξεργασμένη πέτρα η οποία δεν έχει καμία σχέση και συμβατότητα με τα προβλεπόμενα.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν η σύσκεψη να περιέλθει σε αδιέξοδο και να έχουμε το εξής τραγελαφικό: να έχει ξεκινήσει η ανάπλαση και να ΜΗΝ έχουν εγκριθεί και επιλεγεί τα υλικά για την πραγματοποίησή της !


Αυτά και άλλα ευτράπελα συμβαίνουν μόνο στο Δήμο Ναυπακτίας.

117 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων