Ανεμβολίαστοι μπροστά στο 4ο κύμα

Αν οι ειδικοί έχουν δίκιο, το τέταρτο κύμα θα σαρώσει αποκλειστικά ανεμβολίαστους. Και τότε βέβαια θα προκύψουν και άλλα θέματα, πρακτικής και φιλοσοφικής φύσεως με αντιθέσεις στο εσωτερικό της κοινωνίας, ειδικά αν κληθούν οι εμβολιασμένοι να κάνουν υποχωρήσεις και παραχωρήσεις προκειμένου να υποστηριχθούν οι ανεμβολίαστοι

Κώστας Γιαννακίδης – Protagon

Λογικά τις προσεχείς ημέρες θα απαλλαγούμε από τη μάσκα στους εξωτερικούς χώρους. Μεταξύ μας, αυτό ήδη συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό. Άλλωστε το μέτρο της μάσκας περιέχει αντιφάσεις που συχνά υπονομεύουν την αξιοπιστία του. Περπατάς μόνος στο δρόμο, αλλά πρέπει να φοράς μάσκα. Κάθεσαι όμως για ποτό, μαζί με αρκετούς άλλους γύρω σου, αλλά μπορείς να τη βγάλεις.

Ούτως ή άλλως αν πάτε σε τουριστική περιοχή θα δείτε ότι μάσκα φορούν μόνο οι επαγγελματίες και πλέον δεν εγείρουν αντίστοιχες απαιτήσεις ούτε από τους πελάτες τους. Αργότερα θα έρθουν και άλλα μέτρα που, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα εισάγουν κάποιες «διακρίσεις» υπέρ των εμβολιασμένων.

Όμως, απ’ ότι φαίνεται, η μεγαλύτερη διάκριση θα επιβληθεί από την ίδια τη ζωή γύρω στο φθινόπωρο. Σήμερα οι περισσότεροι επιστήμονες περιμένουν το 4ο κύμα της πανδημίας με συνέπεια ραντεβού, κάπου στον Νοέμβριο. Αυτή τη φορά, όμως, όλα θα είναι διαφορετικά.

Ενα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού θα έχει αναπτύξει ανοσία, είτε φυσική, είτε δια του εμβολιασμού. Συνεπώς lockdown όχι απλώς δεν πρόκειται να υπάρξει, αλλά ακόμα και αν τεθεί ως ενδεχόμενο, θα οδηγήσει σε κοινωνικό ξεσηκωμό. Για ποιο λόγο να εμβολιαστεί κάποιος αν είναι να υφίσταται και το lockdown; Εμβολιαζόμαστε όχι μόνο για να προστατεύσουμε την υγεία μας, αλλά και τον τρόπο ζωής μας.

Lockdown, τηλεργασία και λοιπά μέτρα υγειονομικής προστασίας δεν θα επιβληθούν, εκτός και αν προκύψει κάποια μετάλλαξη που δεν καλύπτεται από τα εμβόλια.

Υπάρχουν, λοιπόν, δύο ερωτήματα. Το πρώτο προσπαθεί να μάθει αν θα έχουμε χτίσει το τείχος ανοσίας ως το φθινόπωρο. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, η κάλυψη του πληθυσμού κατά 60% ως το τέλος Σεπτεμβρίου, είναι μία εκτίμηση που πατάει στην πραγματικότητα, αρκεί να υπάρξει προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα.

Είναι αυτό το ποσοστό ικανό για τη δημιουργία τείχους ανοσίας; Δύσκολο.

Το δεύτερο ερώτημα αφορά τους ανεμβολίαστους που θα βρεθούν στη δίνη του τέταρτου κύματος. Οι άνθρωποι αυτοί θα κληθούν να ζήσουν σε ένα περιβάλλον που πλέον δεν θα λαμβάνει τόσο αυστηρά μέτρα για την υγειονομική προστασία του πληθυσμού. Αν οι ειδικοί έχουν δίκαιο, το τέταρτο κύμα θα σαρώσει αποκλειστικά ανεμβολίαστους. Και τότε βέβαια θα προκύψουν και άλλα θέματα, πρακτικής και φιλοσοφικής φύσεως με αντιθέσεις στο εσωτερικό της κοινωνίας, ειδικά αν κληθούν οι εμβολιασμένοι να κάνουν υποχωρήσεις και παραχωρήσεις προκειμένου να υποστηριχθούν οι ανεμβολίαστοι.

Υπάρχει διέξοδος από όλα αυτά; Μόνο υπό συνθήκες που θα καθιστούν τον εμβολιασμό ουσιαστικά υποχρεωτικό.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *