Αναζήτηση

Απάντηση στο δημοσίευμα του LEPANTOPORTO στις 21/01/2022

Κύριε Σπυρόπουλε, Με έκπληξη είδαμε δύο φωτογραφίες που αναρτήσατε στην ιστοσελίδα Lepanto porto με δύο πλαστικά ποτήρια καφέ και τον τίτλο «Εικόνες ντροπής», όπου μας κατανομάζετε ως υπεύθυνους για αυτή τη ρύπανση. Επειδή επισκεφτήκαμε το σημείο εξωτερικά των τειχών, αναρωτιόμαστε αν είδατε τα σκουπίδια που έβγαλε η θάλασσα όλες τις προηγούμενες μέρες, για τα οποία σίγουρα δεν ευθυνόμαστε εμείς. Ωστόσο, σε περίπτωση που πράγματι έπεσαν από εμάς τα δύο πλαστικά ποτήρια καφέ, είναι σαφές ότι δεν είχαμε καμία πρόθεση να τα αφήσουμε εκεί και πιθανόν παρασύρθηκαν από τον δυνατό αέρα.

Με δική μας πρωτοβουλία λοιπόν την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου μαζέψαμε όλα τα σκουπίδια που είχε φέρει η θάλασσα, καθαρίζοντας όλη την ακτή κάτω από τα ανατολικά τείχη του λιμένα, επειδή δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση να αμαυρώνεται, από ένα ατυχές περιστατικό, το πιο σπουδαίο αναστηλωτικό έργο που έχει υλοποιήσει μέχρι τώρα η Εφορεία Αρχαιοτήτων στη Ναύπακτο.

Στο έργο αυτό έχουμε προσληφθεί ως εξειδικευμένοι εργατοτεχνίτες, από τον Απρίλιο του 2021 και για δύο χρόνια περίπου. Να τονίσουμε ότι οι εργασίες είναι χειρωνακτικές και εκτελούνται σε ύψος και υπό αντίξοες συνθήκες αέρα, κρύου, ήλιου και ζέστης. Τα αποτελέσματα της κοπιώδους προσπάθειάς μας, με τη συνεργασία και καθοδήγηση των υπευθύνων της Εφορείας, αποτυπώνονται στο πρόσφατα ολοκληρωμένο ορατό τμήμα του ανατολικού επιθαλάσσιου τείχους, το οποίο παρέμενε ερείπιο για 150 χρόνια περίπου, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους Ναυπάκτιους και στους περαστικούς. Θα εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια και ευθύνη απέναντι στο σπουδαίο μνημείο και στο έργο που υλοποιείται, ενώ σύντομα θα θαυμάσετε την απόδοση και άλλων τμημάτων του τείχους.

Βεβαίως, θα θέλαμε να δημοσιοποιήσετε την επιστολή μας και τις συνημμένες φωτογραφίες μας.

Οι εργάτες του έργου των Οχυρώσεων του Κάστρου Ναυπάκτου Ναύπακτος 31 Ιανουαρίου 2022

Το ανατολικό τμήμα του λιμανιού της Ναυπάκτου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών

Η συλλογή σκουπιδιών που έβγαλε η θάλασσα από όλη την παραλία κάτω από τα ανατολικά τείχη


258 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων