Αναζήτηση

Απελευθέρωση της Ναυπάκτου. Προτάσεις Κοτσανά για τον εορτασμό

Η παράταξη Κοτσανά με την ευκαιρία του εορτασμού της Απελευθέρωσης της Ναυπάκτου την 18η Απριλίου απέστειλε ανοικτή επιστολή προς το Δήμαρχο Ναυπακτίας.

Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Ναυπακτίας.

Στις 18 Απριλίου η πόλη της Ναυπάκτου γιορτάζει την Απελευθέρωση της από την Οθωμανική κυριαρχία, ένα γεγονός που φέτος συμπίπτει για μια και μοναδική φορά με τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων απο την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Κύριε Δήμαρχε, θεωρούμε ότι αυτή η συγκυρία επιβάλλει να κάνουμε κάτι παραπάνω από τα τετριμμένα που περιγράφει η σημερινή σας απόφαση, η οποία περιορίζεται στην κατάθεση στεφάνων και στην αναπαραγωγή οπτικοακουστικού υλικού.

Εμείς ως δημοτική παράταξη έχοντας πλήρη επίγνωση της σημασίας του μεγάλου ιστορικού γεγονότος της Απελευθέρωσης της Ναυπάκτου, σάς εξουσιοδοτούμε πλήρως να λάβετε πρωτοβουλίες αντάξιες αυτού του γεγονότος ώστε να μην επαναληφθεί η ανεπαρκής εικόνα που παρουσιάσαμε στους συνδημότες μας στις 25 Μαρτίου, η οποία ήταν πολύ κατώτερη των περιστάσεων.

Ενδεικτικά προτείνουμε τα εμβληματικά τοπόσημα της πόλης μας (Ενετικό Λιμάνι, Ακρόπολη Κάστρου, Αρχοντικό Μπότσαρη και Τζαβέλλα, Δημαρχιακό Μέγαρο, Παπαχαραλάμπειος Αίθουσα & βιβλιοθήκη) να “ντυθούν” με τον κατάλληλο φωτισμό στα χρώματα της γαλανόλευκης.

Επίσης, προτείνουμε υπαίθρια έκθεση με ψηφιακά αντίτυπα ζωγραφικών έργων που απεικονίζουν την απελευθέρωση της Ναυπάκτου, αλλά και προσωπογραφίες ηρώων που έλαβαν μέρος σε αυτήν, καθώς και αφιέρωση μιας διδακτικής ώρας σε όλα τα τμήματα των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα σχετίζεται με το μεγάλο αυτό ιστορικό γεγονός.

Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες σας...

152 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων