Αναζήτηση

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Ο θάνατος του Μίκη Θεοδωράκη συγκλόνισε τον Ελληνισμό και ολόκληρη η ανθρωπότητα υποκλίνεται μπροστά στον παγκόσμιο Έλληνα που με τη μουσική του δίδαξε ανθρωπισμό, και αγώνα για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Μπροστάρης στους αγώνες του λαού μας υπήρξε η συνείδησή του. Στην κατοχή, στη χούντα, στη μεταπολίτευση και μέχρι την τελευταία του πνοή πάλευε για τα δικαιώματα των αδυνάτων. Φυλακίσεις, εξορίες διωγμοί από το αντιλαϊκο κατεστημένο της χώρας μας δεν έκαμψαν ποτέ τα πιστεύω του.

Με τη μουσική του μας δίδαξε ποίηση και ανέδειξε από τα βάθη της ιστορίας τις φωτεινές πλευρές του Ελληνισμού που τις μπόλιασε με τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα. Ο Μίκης με τη μουσική του δίδαξε Ποίηση, Ιστορία, Πολιτική με τρόπο μοναδικό και κατανοητό για τους απλούς ανθρώπους του μόχθου και άγγιξε τις πιο ευαίσθητες χορδές τους. Τους κινητοποίησε, τους ξεσήκωσε για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και να υπερασπιστούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, να ζουν περήφανοι και να δημιουργούν, να μάχονται για την ειρήνη και ο καθένας να βλέπει την πρόοδό του μέσα από την πρόοδο της κοινωνίας.


Ως δήμαρχος Ναυπακτίας το 2011-2014 είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά τον Παγκόσμιο Έλληνα ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ και να τον συμβουλευτούμε μαζί με συνεργάτες μου για το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου στο οποίο χάρισε το όνομά του, γεγονός που αποτελεί ύψιστη τιμή για την πόλη μας. Το ενδιαφέρον του για την παιδική χορωδία ήταν συγκλονιστικό και μας συνεπήρε όλους με το εφηβικό του πάθος για την πρόοδο των νέων. Αποτέλεσμα ήταν η διοργάνωση του πρώτου φεστιβάλ παιδικών χορωδιών που έγινε στην πόλη μας το 2013.


Ο Μίκης με την τιτάνια μορφή του και με απλωμένα τα χέρια του αγκαλιάζει και ενώνει τον ελληνισμό και ταυτόχρονα μας δείχνει το δρόμο του ΧΡΕΟΥΣ, του ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ που φέρουμε όλοι μας ως Έλληνες και ως Άνθρωποι.

Γιάννης Μπουλές

π. Δήμαρχος Ναυπακτίας

Δημοτικό Σύμβουλος, Επικεφαλής ΑΔΚΝ16 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων