Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Αρση περιορισμών

Η επιτροπή των ειδικών έδωσε το «πράσινο φως» στην κυβέρνηση για να προχωρήσει σε νέα άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό, όπως είναι η επέκταση του ωραρίου, η μουσική στην εστίαση και η αύξηση των καλεσμένων στις δεξιώσεις.

Από Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές ασκήσεις των φοιτητών όλων των εξαμήνων. Από το Σάββατο 12 Ιουνίου η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τη 1.30 και θα ισχύει ως τις 5.00 το πρωί.

Από την 1η Ιουλίου το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματά. Από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους και για καθήμενους πελάτες.

Όπως είπε, οι Αρχές θα επιτηρούν την τήρηση των μέτρων και θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και αναστολή για 15 ημέρες στο κατάστημα σε περίπτωση δεύτερης παράβασης του μέτρου. Από το Σάββατο 12 Ιουνίου επιτρέπεται η λειτουργία καφέ και εστιατορίων σε στοές, με την προϋπόθεση πως έχουν δύο εξόδους για να διευκολύνεται η είσοδος και έξοδος, αλλά και ο αερισμός του χώρου.


Αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε θέατρα και συναυλίες με ημερομηνία έναρξης την 12η Ιουνίου:

από 50% σε 75% όταν το θέατρο έχει χωρητικότητα έως 1.000 θέσεις,

στο 70% σε χώρους έως 5.000 θέσεων,

σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων και

αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο αριθμός καθορίζεται σταθερά στα 10.000 άτομα.


Επιπλέον, από την 1η Ιουλίου το όριο ατόμων σε δεξιώσεις είναι τα 300 άτομα, αντί 100 που έχει οριστεί έως σήμερα.

Τέλος, αποφασίστηκε η επανέναρξη εμποροπανηγύρεων μόνο σε περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%.
Μοναστηράκι Δωρίδος - Από Σάββατο 12 Ιουνίου

46 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων