Αναζήτηση

Ας αλλάξουμε για να σωθούμε !

του Γιάννη Υφαντή

Η προσέγγιση της αλήθειας έχει από μόνη της πάρα πολλές δυσκολίες. Όμως καθίσταται αδύνατη όταν Θεοποιούμε όλη μας τη ζωή ένα πολιτικό κόμμα ή μια ομάδα επιστημόνων. Η αλήθεια είναι προσωπική υπόθεση ... και θέλει διάβασμα, κόπο και θάρρος . Γιατί φανατιζόμαστε με ιδέες ; Γιατί δεν είμαστε έτοιμοι να ανατρέψουμε την εκπαίδευση μας ;

Πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος μας αν είχε περισσότερα βιβλία και λιγότερο εφημερίδες και τηλεόραση ...! Ακούμε συνέχεια τις φράσεις ..''εγώ δε θα αλλάξω'' ... ''δε θα επιτρέψω σε κανέναν να αλλάξει τις ιδέες μου'' κτλ.


Κακό δεν είναι να αλλάζουμε. Κακό είναι να κολλάμε σε ξεπερασμένες απόψεις και να τις κουβαλάμε μέχρι τον τάφο. Εξάλλου ζούμε στην εποχή που οι ανατροπές καλπάζουν. Συγκεκριμένα η επιστημονική γνώση διπλασιάζεται κάθε λίγους μήνες. Καταλαβαίνετε τί σημαίνει αυτό; Πως τους τελευταίους μήνες έχουν ανακαλυφθεί όσα τα προηγούμενα χιλιάδες χρόνια. Τί είναι κακό λοιπόν; Η αλλαγή των ιδεών ή η ταύτιση ;

Πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος αν εμπιστευόμασταν πολιτικούς που εκτίθενται χωρίς φιλοδοξίες... αλλά μόνο για το κοινό καλό (φοβάμαι πως δε διαφημίζονται και πολύ...όμως σίγουρα υπάρχουν)... πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος αν δίναμε χώρο να δημιουργηθούν νέα πολιτικά κόμματα...πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος αν εμπιστευόμασταν επιστήμονες που εκτός από την ειδικότητά τους έχουν μάθει να αντιλαμβάνονται ολιστικά τον κόσμο και τον άνθρωπο... ειδικούς που μπορούν να ξεφύγουν από τον μικρόκοσμο της ειδικότητάς τους και να ερευνήσουν σαν ολότητα την επιστήμη .

Ας διαβάσουμε περισσότερο ... ας κάνουμε επιτέλους συζήτηση και όχι παράλληλους μονόλογους. Οι εποχές των ηγετών τελείωσαν. Ας μην ψάχνουμε για ηγέτες. Ας γίνουμε εμείς ο ηγέτης που θα σώσει τον εαυτό του και θα βοηθήσει τον διπλανό του.


Ας αλλάξουμε για να σωθούμε !

161 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων