Αναζήτηση

ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ - «ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ»

Σύμφωνα με το επενδυτικό πρόγραμμα η Αστυπάλαια θα μετατραπεί σε αυτόνομο «πράσινο νησί» με καθαρή ενέργεια από ΑΠΕ και πλήρη ηλεκτροκίνηση. Η Volkswagen θα αντικαταστήσει τον δημοτικό στόλο (φορτηγά, λεωφορεία κ.ά.) και θα εγκαταστήσει στο νησί μια σειρά από σταθμούς φόρτισης. Επίσης, θα παρέχει πολύ γενναία επιδότηση στους κατοίκους με σκοπό να προχωρήσουν σε αντικατάσταση όλων των συμβατικών αυτοκινήτων με ηλεκτρικά.

Την ίδια στιγμή στο νησί θα εφαρμοστεί πρόγραμμα έρευνας και εξέλιξης της αυτόνομης οδήγησης, ένα πρόγραμμα που ήδη τρέχει η VW.


Με άλλα λόγια, η Αστυπάλαια θα γίνει ένα πεδίο δοκιμών για την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση. Η επένδυση είναι της τάξης των 40 εκατ. ευρώ

και παρά το γεγονός ότι δεν πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ποσό, είναι η πρώτη επένδυση που εδώ και πολλά χρόνια κάνει μια αυτοκινητοβιομηχανία στη χώρα μας.

Για την ιστορία να σημειώσουμε πως αρχικά η VW «φλέρταρε» με τη Θάσο, αλλά στη συνέχεια επελέγη η Αστυπάλαια ως πιο κατάλληλος τόπος για την υλοποίηση του όλου σχεδίου.

29 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων