Αναζήτηση

Ασύμβατες οι απόψεις Πολιτείας και Κοινωνίας για τα Αιολικά πάρκα

Πρώτη αντίδραση από το Αγρίνιο για τα αιολικά σε περιοχή Natura του Aρακύνθου


Η Πολιτεία εκφράζεται μέσα από το νομοθετικό πλαίσιο που έχει καθιερώσει και προβλέπει την ανάπτυξη αιολικών πάρκων ακόμα και σε περιοχές που βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας.

Η Κοινωνία μέχρι στιγμής δεν έχει πειστεί και αντιδρά μάλλον συνολικά με την έκφραση του δόγματος "Ναι στα αιολικά, αλλά μακριά από την πόρτα μου...".

Επί του προκειμένου τώρα: Στη ΡΑΕ εκκρεμούν δύο αιτήσεις για βεβαιώσεις παραγωγού ενέργειας εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην κορυφή του Αρακύνθου και το γεγονός αυτό προκαλεί τις πρώτες αντιδράσεις και στο Αγρίνιο. Στο Μεσολόγγι ήδη από ημέρες έχουν εκδηλωθεί αντιδράσεις και υπήρξαν ανακοινώσεις, ωστόσο το θέμα τέθηκε από τη δημοτική αρχή και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου. Το θέμα τέθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια ενημέρωση (και εισήγηση) στις παρατάξεις και στους συμβούλους κάτι που επισημάνθηκε επικριτικά από μερίδα της αντιπολίτευσης ωστόσο ο δήμαρχος Αγρινίου σημείωσε ότι η δημοτική αρχή μόλις ενημερώθηκε το θέτει για να υπάρξει και να καταγραφεί μια πρώτη αντίδραση.


Σημειωτέον πως άγνοια έχουν και οι τοπικές κοινωνίες των χωριών του Αρακύνθου ωστόσο σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά (από έγγραφο του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων που κοινοποιήθηκε στην Κοινότητα Μεσολογγίου) βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης η εγκατάσταση αιολικού σταθμού στην κορυφογραμμή του όρους Αράκυνθος που αποτελεί Ζώνη Ειδικής Προστασίας ( ΖΕΠ) του δικτύου Natura 2000 και διαθέτει σημαντικούς οικότοπους που υπάγονται στην διοίκηση και διαχείριση του.

Είναι κατά συνέπεια αναγκαίο αφενός να εκφραστεί η διαφωνία των αρχών του δήμου Αγρινίου (ένα βήμα έγινε σήμερα) και του Μεσολογγίου ωστόσο το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες της υπόθεσης.

22 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων