Αναζήτηση

Αφορίστε μας, αφορεσμένοι!

ΑΡΘΡΟ

Θανάσης Μαυρίδης στο Liberal

Ναι, το σάλιο κολλάει ασθένειες, η γη είναι στρογγυλή και οι γάτες δεν είναι διαβολικά όντα.


Σε άλλες τρεις χιλιάδες χρόνια ίσως αποδεχτούμε το προφανές, ότι ο Θεός, αν υπήρχε, δεν θα καταδεχόταν να «εκπροσωπείται» από Αμβρόσιους. Στο μεταξύ οι ιδεοληπτικοί μπορεί να έχουν ξεκληρίσει μέχρι τότε το ανθρώπινο είδος με την θεία κοινωνία. Δεν είμαι άθεος και άπιστος. Μισώ, όμως, τους θεομπαίχτες. Μικρό το αμάρτημά μου, Δέσποτα... Ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα να πιστεύει όπου θέλει. Στον Ιησού, στον Μωάμεθ, στον Βούδα, στον Δία ή στον Χρυσό Κροκόδειλο. Σε ποιο Θεό πιστεύει και τι κάνει στο κρεβάτι του είναι θέματα που δεν πρέπει να απασχολούν όλους εμάς τους υπόλοιπους. Εκείνο που πρέπει να μας απασχολεί είναι οι πράξεις του, όταν αυτές μπορούν να βλάψουν άλλους ανθρώπους.

Όταν γνωστή επιδημιολόγος βγαίνει και μας λέει δημόσια ότι η θεία κοινωνία δεν κολλάει τον κορονοϊό, τότε έχουμε πρόβλημα.

Κανονικά θα έπρεπε το πρόβλημα αυτό να το είχε εντοπίσει πρώτος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αλλά εκείνη την ώρα των δηλώσεων της επιδημιολόγου ο υπουργός μας θα πρέπει να ήταν απασχολημένος.


Καταλαβαίνουμε ότι το πολιτικό σύστημα δεν θέλει να χαλάσει τις σχέσεις του με τους πιστούς. Κάθε τέτοια «παρεξήγηση» μπορεί και να κοστίσει ψήφους και οι ψήφοι είναι πολύτιμοι. Περισσότερο ίσως από τις ανθρώπινες ζωές. Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ούτε καν η Αριστερά «τόλμησε» να πάρει θέση στο θέμα της θείας κοινωνίας. Το φίδι το έβγαλαν από την τρύπα τρεις πολιτικοί που έχουν «χρεωθεί» στην Δεξιά, η οποία έχει παραδοσιακές σχέσεις με το πλήρωμα της Εκκλησίας. Αλήθεια, τι νόημα έχει να διαλύονται τα πλήθη από τις πλατείες με την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας, όταν χιλιάδες πιστοί μας απειλούν με μία νέα έξαρση του ιού, λαμβάνοντας κρασί από το ίδιο δοχείο και με το ίδιο κουταλάκι; Ναι, λένε, αλλά δεν είναι κρασί, είναι αίμα και σώμα του Κυρίου και γι' αυτό δεν κολλάει ο ιός με την θεία κοινωνία. Η επιδημιολόγος κυρία Γιαμαρέλλου μπορεί να το ισχυριστεί αυτό στο επόμενο διεθνές ιατρικό συνέδριο που θα συμμετάσχει. Να κάνει μία ανακοίνωση που θα δημοσιευτεί σε ένα διεθνές επιστημονικό περιοδικό. Και ποιος ξέρει, μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους στην Ιατρική. Κι ίσως να διεκδικήσει έτσι ακόμη και το βραβείο Νόμπελ.


Στο μεταξύ και μέχρι να αποδείξουν τα αντιεπιστημονικά τους, ας κάνουν όλοι αυτά που πρέπει για να προφυλαχτεί η δημόσια υγεία. Κι αν αυτά ενοχλούν τους ψεκασμένους, ας μας αφορίσουν. Οι αφορεσμένοι από την κοινή λογική...

Θανάσης Μαυρίδης thanasis.mavridis@liberal.gr

63 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων