Αναζήτηση

Α ν τ ί ρ ρ ι ο  ...στις επάλξεις

Γενική Συνέλευση στο Αντίρριο χθες 30/10. Πρωτοφανής η συμμετοχή των πολιτών στο προσκλητήριο που τους απηύθυνε ο πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Παπαδόπουλος. Παρόντες ο δήμαρχος και εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, Η ώρα του πολίτη, του ενεργού πολίτη. Ο πρόεδρος με δεικτικό τρόπο στην εισήγησή του κατέγραψε το διαχρονικό οδοιπορικό του χωριού με τα προβλήματά του, με ιδιαίτερη έμφαση στις προοπτικές που δημιουργούνται.

Το έτος 2004 αποτελεί για το Αντίρριο τη χρονιά της μεγάλης ανατροπής όσον αφορά την οικονομική, την παραγωγική και εν τέλει την κοινωνική δομή του χωριού. Η κατασκευή και λειτουργία της γέφυρας μηδένισε όλα τα υφιστάμενα δεδομένα.

Σήμερα δείχνει να έχει ξεπεράσει το αρχικό ηλεκτροσόκ και να επαναπροσδιορίζει την ταυτότητά του στις νέες συνθήκες. Ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί ένα γεγονός, μία κυρίαρχη αντίληψη που επικρατεί όχι μόνο στο Αντίρριο αλλά σε όλη την επικράτεια του δήμου.

Αναφερόμαστε στην έννοια της ανάπτυξης και πώς αυτή εκλαμβάνεται από τους πολίτες αλλά και πώς εκπορεύεται από τους τοπικούς θεσμικούς εκπροσώπους. Όλοι μιλάνε για ανάπτυξη και εννοούν τον τουρισμό και μόνον αυτό. Δίνουμε την εντύπωση ότι εδώ είμαστε «Μύκονος» και ότι θα πρέπει να κινηθούμε μονοσήμαντα στην κατεύθυνση αυτή. Από την Γραμμένη Οξιά μέχρι τον Γαλατά ακούγεται το ίδιο «παραμύθι».

Για οτιδήποτε άλλο πρόκειται να δημιουργήσει υπεραξία στην περιοχή, μας προκαταλαμβάνει το φοβικό σύνδρομο της όχλησης, μπορεί να μυρίζει, μπορεί να κάνει θόρυβο, μπορεί να μας αλλοιώνει το οπτικό πεδίο και ότι άλλο διαθέτει η παντογνωσία μας. Ειδικά για το Αντίρριο και κατά τη διάρκεια της χθεσινής Συνέλευσης των κατοίκων αυτή η οπτική των πραγμάτων ήταν εμφανής και αφορούσε την εκμετάλλευση των εργοταξιακών χώρων. Αγαπητοί φίλοι Αντιρριώτες απλή ερώτηση: Ποιοι από σας πηγαίνετε για μπάνιο ή κάνετε βόλτα για να θαυμάσετε το τοπίο, διαχρονικά, σε αυτήν την τοποθεσία; Θέλετε όμως να γίνουν πεντάστερα ξενοδοχεία, να έλθει κάποιος επενδυτής να ρίξει τα εκατομμύριά του για να υποδεχθεί για τις διακοπές του ποιόν; Τον Ροναλντίνιο; Ας σοβαρευτούμε λίγο και ας μετρήσουμε τον ίσκιο μας τη σωστή ώρα της ημέρας. Εκτός και υποκρινόμαστε, είμαστε βολεμένοι και λέμε και κάνα ανέκδοτο να περνάει η ώρα. Πάντως μπορεί η συμμετοχή και το ενδιαφέρον στη Συνέλευση να αποτέλεσαν ελπιδοφόρο μήνυμα, δεν μπορούμε όμως να αγνοήσουμε το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων ήταν άνω των 50 ετών και η πλειοψηφία συνταξιούχοι.

Ας αναρωτηθούμε όλοι μας πού βρίσκονται οι παραγωγικές γενιές, το μέλλον!

277 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων