Αναζήτηση

Α Π Ε  επενδυτικός κορεσμός!

Η εγχώρια αγορά των ΑΠΕ ωθείται σε ανοδική τροχιά λόγω της μείωσης των τιμών εγκατάστασης νέων έργων αιολικών και φωτοβολταϊκών αφενός και του σχεδιασμού της πολιτείας για αύξηση του μεριδίου των ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή αφετέρου.

Ο σχεδιασμός της πολιτείας για το έτος 2030 υπερδιπλασιάζει τον στόχο στο 65,7% της ηλεκτροπαραγωγής έναντι του 32,6% που είναι σήμερα.

Ο φιλόδοξος αυτός στόχος αναμένεται να κινητοποιήσει επενδύσεις ύψους 9 δισ. ευρώ με πρωταγωνιστές μεγάλες εταιρείες του κλάδου διεθνώς και funds αλλά και ελληνικούς ενεργειακούς ομίλους που δραστηριοποιούνται ήδη στην αγορά ή στρέφονται προς αυτήν εντάσσοντας στη στρατηγική τους την «πράσινη ανάπτυξη».

Το ύψος των επενδύσεων για έργα ΑΠΕ που υλοποιούνται σήμερα ξεπερνάει το 1,5 δισ. ευρώ και αφορά συνολική ισχύ 1,3 GW. Mέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 στη ΡΑΕ κατατέθηκαν επιπλέον 1.000 αιτήσεις για έργα συνολικής ισχύος 8 GW. H ζήτηση για νέα έργα ΑΠΕ υπερκαλύπτει την ανάγκη για νέα ισχύ που προβλέπει ο εθνικός σχεδιασμός για τις ΑΠΕ το 2030.

42 προβολές0 σχόλια