Αναζήτηση

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΙΛΑΜΕ;

Πριν από τρία περίπου χρόνια μοιράστηκα με τον προσωπικό μου φίλο Σπύρο Κρότση την επιθυμία μου να φιλοξενήσουμε στην Ναύπακτο έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα, ώστε η πόλη μας να στρέψει επιτέλους το βλέμμα της στη θάλασσα” αναφέρει ενθουσιασμένος στις αρχές του μήνα ο κ. Γκίζας σε ανάρτησή του και δικαίως, υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην πόλη μας το πρωτάθλημα Formula Kite (αετοσανίδας), κάτι για το οποίο συγχαρήκαμε και τον ίδιο προσωπικά γι' αυτή την σημαντική διοργάνωση.

Θα σταθούμε όμως στην τελευταία φράση του “η πόλη μας να στρέψει επιτέλους το βλέμμα στη θάλασσα”.

Και εδώ είναι η αντίφαση, σε ποια θάλασσα!


Στη θάλασσα που δεν προχώρησε η υλοποίηση του τουριστικού καταφυγίου, να το βλέπουμε σήμερα να σχηματίζεται όπως σε άλλες πόλεις του Νομού και να ξεκολλήσουμε επιτέλους από τη μιζέρια τόσα χρόνια?

Στη θάλασσα που μια σειρά προγραμματισμένα και δρομολογημένα έργα τα οποία θα την κρατούσαν καθαρή δεν έγιναν? Ο διαχωρισμός των όμβριων από τα λύματα μέσω της ανάπλασης που ακυρώθηκε στο κεντρικό πυρήνα της πόλης, η παραπομπή στο μέλλον της κατασκευής δίδυμων αγωγών στο Γρίμποβο μαζί με τα αντλιοστάσια ώστε να καθαρίσει η θάλασσά και να γυρίσουμε στις γαλάζιες σημαίες?


Στη θάλασσα που δεν προχώρησε η κατασκευή του πεζόδρομου στο Γρίμποβο για να μη χαλάσουμε καρδιές, όπως επίσης η πίστα του ΒΜΧ για τους νέους που αθλούνται και η ανάπλαση του αλσυλλίου?

Σε αυτή τη θάλασσα που απαξιώνεται η περιουσία του δήμου στη Βαριά και υποβαθμίζεται με την κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου για ψαρόβαρκες?(λες και αυτό έλειπε από τη Ναύπακτο.)

Αυτή η θάλασσα που το κύμα κατατρώει την παραλία της και δεν προχώρησε καμία μελέτη και κανένα έργο για την προστασία της, που δεν μπορεί να πλησιάσει κανένας για μπάνιο στην Παλαιοπαναγιά στου Ρέκα παρά την σύνδεση με τον κεντρικό αγωγό?

Σέ αυτή τη θάλασσα που στην παραλία της μπαίνουν ανεξέλεγκτα και χωρίς απολύμανση μηχανήματα και καθαρίζουν, αντί να προστατευθεί αυτή η σπάνια μοναδικότητα της με τα πλατάνια της?


Δεν τα πιστέψατε κ. Δήμαρχε ! Άγνοια? Αλαζονεία? Μνησικακία? Ανεπάρκεια? Όλα μαζί? Σε κάθε περίπτωση μας τα στερήσατε κ. Γκίζα, στην πόλη, στους πολίτες στην ευημερία αυτού του τόπου!

Προφανώς το βλέμμα στη θάλασσα, αλλά δεν μιλάμε για την ίδια θάλασσα!!!!

76 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων