Για τη μείωση των self test στα σχολεία συνεδριάζουν οι ειδικοί

Συνεδριάζει και σήμερα – όπως κάθε Τετάρτη – η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, με βασικό θέμα -μεταξύ άλλων- την πιθανότητα μείωσης των self test κατά του κορονοϊού στα σχολεία. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, αλλά και της ΕΕ, είναι η κατάργηση όλων των περιοριστικών μέτρων μέχρι το Πάσχα.

Η πιθανότητα μείωσης των self test στα σχολεία θα συζητηθεί -σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr– σήμερα Τετάρτη (09/03) στην επιστημονική επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιορισμών κατά του κορονοϊού έως τα τέλη Μαρτίου.

Οι επιστήμονες θα κληθούν σήμερα να γνωμοδοτήσουν εάν είναι ασφαλές να μειωθούν –από δύο την εβδομάδα σε ένα έως τα τέλη Μαρτίου– τα διενεργούμενα τεστ από τους μαθητές και καθηγητές σε όλο το φάσμα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μάλιστα δεν αποκλείεται να καταργηθούν εντελώς τα τεστ μέχρι το Πάσχα, εάν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Να σημειωθεί ότι οι μαθητές και καθηγητές Δημοτικών – Γυμνασίων και Λυκείων όλης της χώρας (ανεμβολίαστοι και εμβολιασμένοι) υποβάλλονται μέχρι σήμερα σε δύο υποχρεωτικούς διαγνωστικούς ελέγχους την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τρίτη και Παρασκευή, με τα δωρεάν self test που χορηγεί η κυβέρνηση.

Αποκλιμάκωση της διασποράς στα περισσότερα σχολεία της χώρας
Το μέτρο του περιορισμού των τεστ στα σχολεία μπαίνει στον επιστημονικό διάλογο, καθώς τελευταία παρατηρείται μια αποκλιμάκωση -δυστυχώς όχι μεγάλη- στα κρούσματα του κορονοϊού που εντοπίζονται σε σχολεία.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *