Αναζήτηση

Γκίζας: Άμεση εξέταση της λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης

Λαμβάνοντας υπόψη την γειτνίαση του Δήμου Ναυπακτίας με την Αχαια ο δήμαρχος κατέστησε σαφές προς τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας την ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται:

Σε σύσκεψη στην Περιφέρεια ο δήμαρχος


Ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα του κορονοϊού COVID-19

Σε σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Αιτωλοακαρνανίας συμμετείχε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020, στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας για το σοβαρό θέμα του κορονοϊού COVID-19 υπό την Αντιπεριφερειάρχη κ.Μαρία Σαλμά, συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των Δήμων, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας.

Εκ μέρους του Δήμου Ναυπακτίας παρέστησαν ο Δήμαρχος κ.Βασίλης Γκίζας και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων κ.Ντίνος Τσουκαλάς.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε αναλυτική περιγραφή των μέχρι σήμερα δεδομένων από τον Υποδιοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ.Παναγιώτη Μάλλιο και το Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας κ.Χαράλαμπο Μπονάνο.

Λαμβάνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Ναυπακτίας έθεσε υπ’ όψιν των παρισταμένων τις καθημερινές μετακινήσεις που πραγματοποιούν δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι, επαγγελματίες και πολίτες από και προς την Αχαΐα, όπου καταγράφεται έξαρση του ιού.

Τόνισε μάλιστα την ανησυχία για την εξάπλωσή του σε περιοχές στις οποίες μέχρι ώρας δεν έχουν εκδηλωθεί κρούσματα και ζήτησε την άμεση εξέταση της λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σημειώνεται πως, τα συγκεκριμένα ζητήματα, έχουν ήδη τεθεί από την πλευρά του Δήμου Ναυπακτίας και προσωπικά του Δημάρχου κ.Γκίζα σε γνώση των αρμόδιων αρχών και εγγράφως.

Αυτό που συστήνεται σε όλους μας είναι να εστιάζουμε στην ατομική ευθύνη των πολιτών για τον περιορισμό της έξαρσης του κορονοϊού, στους αερισμούς και τους αυστηρούς καθαρισμούς των εσωτερικών χώρων, αλλά κυρίως στην προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Ο Δήμος Ναυπακτίας με υπευθυνότητα θα συνεχίσει να ενημερώνει συστηματικά τους δημότες και σε κάθε περίπτωση θα συντονίζεται με τις κεντρικές οδηγίες που δίνονται από τους αρμοδίους φορείς υγείας.

123 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων