Αναζήτηση

Γκίζας: Δριμύ "κ α τ η γ ο ρ ώ"

Το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, με ημερήσια διάταξη θεμάτων "χαμηλής πτήσης", δεν προϊδέαζε την εξέλιξη που είχε τελικά.

Ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης που αφορούσε αντισταθμιστικά από την κατασκευή αιολικού πάρκου ήταν η αφορμή να βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση η αντιπολίτευση για τα πεπραγμένα της στην προηγούμενη δημοτική διοίκηση.

Διασώθηκε η παράταξη Γούλα, αφού δεν έλαβε μέρος στη συζήτηση.

Η παράταξη Λουκόπουλου έγινε "μαλλιά κουβάρια", με μοναδικό διασωθέντα τον Νίκο Δημητρόπουλο που ταυτίστηκε με τον δήμαρχο.

Ο Ανδρέας Κοτσανάς βρέθηκε στο "μάτι του κυκλώνα" και δεν μπόρεσε να διασωθεί, παρά τις προσπάθειες του Γιώργου Σιαμαντά που εμφανώς διαφοροποιήθηκε από τα άλλα μέλη της παράταξής του και ταυτίστηκε με τον βαλλόμενο "κατά ριπάς" Κοτσανά.


Το ρεπορτάζ έχει ως εξής:

Η εταιρεία Μυτιληναίος πρόκειται να κατασκευάσει Αιολικό πάρκο στο Μακρυνόρος της Ορεινής Ναυπακτίας και στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης διαπραγματεύτηκε με τη δημοτική αρχή παροχή σχετικής βοήθειας για έργα υποδομών του δήμου. Η διαπραγμάτευση κατέληξε σε παροχή ποσού 860.000 ευρώ.


Ο δήμαρχος στην ανακοίνωση της συμφωνίας βρήκε την ευκαιρία να αναδείξει τη διαφάνεια και την καθαρότητα στην αντιμετώπιση του θέματος εκ μέρους του δήμου, σε αντιδιαστολή με όσα συνέβησαν σε αντίστοιχες περιπτώσεις αιολικών πάρκων της προηγούμενης δημοτικής θητείας Λουκόπουλου.


Διερωτήθηκε τί είδους διαπράγματευση έγινε με τα πέντε αιολικά πάρκα που υλοποιήθηκαν στην περιοχή της κλόκοβας, ποιός διαχειρίστηκε το θέμα, υπέρ ποίων συμφερόντων ενήργησε και κάλεσε τον πρώην δήμαρχο να υποδείξει έστω και ένα έργο που υλοποιήθηκε με νόμιμο και διαφανή τρόπο.


Ο δήμαρχος προχώρησε πιο πέρα και αναφερόμενος στον Ανδρέα Κοτσανά με σαφέστατες αιχμές διερωτήθηκε "πού πήγαν τα χρήματα των ανεμογεννητριών" και τον κάλεσε για άλλη μία φορά να δημοσιοποιήσει το "πόθεν έσχες" των ετών που διετέλεσε αντιδήμαρχος.


Ο Γιάννης Μπουλές υπερθεματίζοντας τη στάση του δημάρχου ζήτησε από το σώμα να ελέγξει τη διαχείριση των αντισταθμιστικών από τα αιολικά πάρκα της κλόκοβας εκ μέρους του κ. Κοτσανά και χαρακτήρισε αυτές τις συμπεριφορές ως "όνειδος για την Αυτοδιοίκηση".

228 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων