Αναζήτηση

Γκίζας: Η δημοτική αρχή συνεχίζει αταλάντευτη το έργο της


Η μη συμμετοχή των μελών της αντιπολίτευσης στη σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ναυπακτίας οδήγησε στη ματαίωσή της λόγω έλλειψης απαρτίας. Μοναδικός στόχος των μελών της αντιπολίτευσης αναδεικνύεται για ακόμη μία φορά η δημιουργία προσκομμάτων στη δρομολόγηση και υλοποίηση του έργου της δημοτικής αρχής.

Για την ιστορία, στα θέματα του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου, συμπεριλαμβανόταν η έγκριση και η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ναυπακτίας για την «Αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της πόλεως Ναυπάκτου», προϋπολογισμού 1.790.000 ευρώ (πρόγραμμα INTERREG). Με το έργο αυτό επιτυγχάνονται δύο συγκεκριμένοι στόχοι:

Ο πρώτος είναι η αναβάθμιση και ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της πόλης της Ναυπάκτου με παρεμβάσεις αστικής ανάπλασης πρασίνου, εξοπλισμού αθλητικών εγκαταστάσεων κατασκευής παιδικής χαράς, συστημάτων ανίχνευσης οχημάτων/πεζών κτλ που θα αλλάξουν πραγματικά την εικόνα του παραλιακού μετώπου προς όφελος των πολιτών, αλλά ταυτόχρονα θα δώσουν ώθηση στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξή του.

Ο δεύτερος είναι η απορρόφηση του ποσού ύψους 1.790.000 ευρώ ώστε αυτό να παραμείνει στη Ναύπακτο. Θυμίζουμε εδώ ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε εξαγγείλει προεκλογικά την κατασκευή τουριστικού καταφυγίου στο Γρίμποβο, δηλώνοντας μάλιστα ότι έχει εξασφαλίσει και τη χρηματοδότησή του. Έργο το οποίο στη συνέχεια αποδείχθηκε προεκλογικό πυροτέχνημα αφού από τον προϋπολογισμό των 10.500.000 ευρώ είχε τελικά εξασφαλιστεί μόνο το ποσό του 1.790.000 ευρώ που αντιστοιχούσε στην κατασκευή ενός μικρού μώλου, μη λειτουργικού και παράνομου, όπως διαβεβαίωσαν εγγράφως και οι αρμόδιες αρχές, με σοβαρό κίνδυνο απένταξής του από το Πρόγραμμα και ό,τι αυτό συνεπάγεται για το Δήμο.

Ταυτόχρονα, προχωρούν και ολοκληρώνονται οι μελέτες για την κατασκευή του αγκυροβολίου μικτής χρήσης στη θέση Βαριά Ναυπάκτου, έργο το οποίο σύμφωνα με πρόσφατη εξαγγελία του Περιφερειάρχη κ.Νεκτάριου Φαρμάκη θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΠΠΑ).

Αποτέλεσμα της συντονισμένης δράσης του Δήμου Ναυπακτίας, του Λιμενικού Ταμείου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι να λάβει η Ναύπακτος όχι μόνο μία χρηματοδότηση, αυτή του INTERREG, αλλά και μία επιπλέον υλοποιώντας όχι ένα έργο, αλλά δύο.

Με τη συγκεκριμένη στάση της η αντιπολίτευση δεν πετυχαίνει τίποτα, παρά μόνο μία ολιγοήμερη αναβολή της λήψης των αποφάσεων, καθώς ήδη ορίστηκε η επόμενη συνεδρίαση για την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021.

Λυπούμαστε ωστόσο ιδιαίτερα για το γεγονός ότι η αντιπολίτευση και ιδιαίτερα ο κ.Γιάννης Μπουλές, ο οποίος μέχρι πρόσφατα είχε την κύρια ευθύνη στη δρομολόγηση των έργων που αφορούν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και συμμετείχε στην προσπάθεια να μη χαθεί η χρηματοδότηση, με την εν γένει στάση του και την αποποίηση των ευθυνών του, όχι μόνο δεν συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, αλλά αντιθέτως προσπαθεί μάταια να δυσχεράνει την επτίτευξή τους.

Η δημοτική αρχή συνεχίζει αταλάντευτη το έργο της και η διετία που ακολουθεί θα είναι πλούσια, όχι μόνο στη δρομολόγηση, αλλά στην υλοποίηση σημαντικών νέων έργων.


Βασίλης Γκίζας

Ντίνος Τσουκαλάς

Σπύρος Τσέλιος

Γιάννης Νταουσάνης

Θωμάς Κοτρωνιάς

Ντίνος Ζορμπάς

Γιώργος Κοτρώνης

Σωκράτης Παπαβασιλείου

Σπύρος Τραχύλης

Μπάμπης Καραδήμας

Γιώργος Σιμάκης

Θανάσης Κιούσης

Ηρακλής Μουχτούρης

Ζαχαρίας Χοχτούλας

Γιάννης Παπαϊωαννίδης

Θανάσης Κούκουνας

57 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων