Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Γκίζας: Μήνυμα συνευθύνης και συνυπευθυνότητας. Αυστηρές κυρώσεις σε όσους παρανομούν

Με δραματικούς τόνους ο δήμαρχος Βασίλης Γκίζας απευθύνθηκε στη σημερινή συνέντευξη τύπου προς τους πολίτες και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο παραλιακό μέτωπο.

«Τα πλατάνια μας εκπέμπουν S. O. S. και όλοι μας οφείλουμε να ανταποκριθούμε προκειμένου να διαφυλάξουμε αυτό το ανεκτίμητο περιουσιακό στοιχείο της πόλης», ανέφερε.


Και συνέχισε: «Τόσο οι δημότες, αλλά και ιδιαίτερα οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε σημεία που βρίσκονται δίπλα σε πλατάνους, επιβάλλεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και για την παραμικρή παρέμβαση ή εργασία στους χώρους αυτούς θα πρέπει να έρχονται σε επικοινωνία είτε με το δημοτικό λιμενικό ταμείο, είτε με τη διεύθυνση περιβάλλοντος

του Δήμου Ναυπακτίας, είτε με το Δασαρχείο. Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η διάσωση του φυσικού μας πλούτου.


Σε όσους δεν ακολουθούν τις οδηγίες των αρμοδίων θα επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις».


Νωρίτερα ο επικεφαλής του ειδικού κλιμακίου του Ινστιτούτου Μεσογειακών και Δασικών οικοσυστημάτων Δασολόγος-Φυτοπαθολόγος κ. Παναγιώτης Τσόπελας εμφανίστηκε αισιόδοξος, με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν με ακρίβεια όλα τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης για τη διάδοση της νόσου.


«Η ασθένεια μπορεί να αντιμετωπιστεί με προληπτικά μέτρα, ωστόσο απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε παρέμβαση από τους δημότες. Στους πλατάνους επεμβαίνουν μόνο οι αρμόδιοι», ανέφερε.

232 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων