Αναζήτηση

Γκίζας Ναυμαχία και Εξωστρέφεια. Αποκλειστικές δηλώσεις Καρούζο και Πεττενό

Είναι γεγονός ότι οι σχέσεις του δημάρχου Βασίλη Γκίζα με τη διαχείριση της Ναυμαχίας και την εξωστρέφειά της δεν υπήρξαν οι αρμόζουσες, ίσως ο δήμαρχος δεν αντιλαμβάνεται τη δυναμική που μπορεί να αναπτυχθεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο με τεράστια οφέλη για τον τουρισμό, με αποτέλεσμα ορισμένες συμπεριφορές του να θέτουν σε κίνδυνο τα στρατηγικά συμφέροντα του δήμου.


Θα αναφέρουμε κάποια γεγονότα που τεκμηριώνουν την άποψή μας.

- Πρώτη ενέργεια του Γκίζα στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του το Σεπτέμβριο του 2019 ήταν να μεταφέρει το χρηματικό ποσόν των 10.000 ευρώ που προοριζόταν για ανάγκες του δικτύου πόλεων σε κωδικό για τα σκουπίδια του Κοτρωνιά.


Γκίζας προκειμένου να καλύψει την αποστροφή του στο θεσμό του δικτύου πόλεων προέβη στο δημοτικό συμβούλιο την Άνοιξη του 2020 σε μια δήλωση, μάλλον αστεία, ότι θα βάλει τη Ναυμαχία στην πολιτιστική κληρονομιά της Ουνέσκο.

Έκτοτε αγνοείται και η Ναυμαχία και η Ουνέσκο.


Γκίζας στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο προέβη σε μια απρεπή αόριστη τοποθέτηση όταν ανέφερε ότι προασπίζεται το ευρώ του Ναυπάκτιου πολίτη και δεν θα ενδώσει σε απαιτήσεις για ταξιδάκια και διορισμούς αυτών που θέλουν το δίκτυο.

Ο Γκίζας γνώριζε και γνωρίζει ότι ο δήμος δεν έχει δαπανήσει ένα ευρώ, επαναλαμβάνουμε ένα ευρώ για αυτά που επικαλείται και σε κάθε περίπτωση είναι αρμοδιότητα του δημοτικού συμβουλίου η έγκριση τέτοιων δαπανών.


Γκίζας προσέβαλε το θεσμό που εκπροσωπεί και την πόλη όταν δεν απάντησε καν σε πρόσκληση του δημάρχου της Μεσσήνης να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις τον Αύγουστο του 2021. Στις διπλωματικές σχέσεις κάτι τέτοιο θεωρείται απρεπές και ανάγωγο και είναι αδιανόητο να συμβεί. Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς ήταν να αγνοηθεί παντελώς φέτος η πόλη μας.

Μένουμε σε αυτά τονίζοντας ότι το δίκτυο πόλεων "δρόμοι του Λεπάντο" είναι θεσμός του δήμου, έχει καταστατικό λειτουργίας, η Ναύπακτος προεδρεύει και προβλέπονται υποχρεώσεις τις οποίες ο δήμος οφείλει να εκπληρώσει.


Το Lepantoporto λαμβάνοντας υπόψη την απουσία για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία και πλέον ξένων αντιπροσωπειών από πόλεις σ υ γ κ λ η ρ ο ν ό μ ο υ ς της Ναυμαχίας απηύθυνε σχετικό ερώτημα σε δύο ιδρυτικά μέλη του δικτύου και από τους πιο συχνούς επισκέπτες μας, τον αντιδήμαρχο τουρισμού της Μεσσήνης Έντσο Καρούζο και τον εκπρόσωπο του Μάρκο Πόλο της Βενετίας Πιετράντζελο Πεττενό.


Domanda: perchè quest' anno non siete stati alle manifestazioni per la Battalia a Lepanto?

Ερώτηση: Γιατί φέτος δεν παρευρεθήκατε στις εκδηλώσεις για τη Ναυμαχία στη Ναύπακτο;Enzo Caruso

Abbiamo ricevuto l' invito troppo tardi. Ho inviato comunque una lettera di risposta che ti allego.

Ci aspettiamo da parte del Comune di Lepanto una grande collaborazione per promuovere un Network che nasce a Nafpaktos nel 2015 e che oggi raccoglie molte città d'Europa. Abbiamo bisogno di avere una interlocuzione continua con la Città di Lepanto attraverso il Sindaco e il Presidente della Rete Cristos Salamuras. Lepanto è il cuore del nostro messaggio di Pace nel Mediterraneo. Non possiamo fare a meno di Lepanto.


Δεχθήκαμε την πρόσκληση πολύ αργά. Απάντησα όμως με επιστολή την οποία σας επισυνάπτω.

Αναμένουμε από το δήμο της Ναυπάκτου μία ειλικρινή συνεργασία προκειμένου να προωθήσουμε το δίκτυο πόλεων που γεννήθηκε στη Ναύπακτο το 2015 και σήμερα περιλαμβάνει πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Αποτελεί ανάγκη να βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τη Ναύπακτο μέσω του δημάρχου και του προέδρου του δικτύου Χρήστου Σαλαμούρα. Η Ναύπακτος αποτελεί την καρδιά του μηνύματος ειρήνης στη Μεσόγειο. Δε μπορούμε να λειτουργήσουμε δίχως τη Ναύπακτο.

Pietrangelo Petteno'

Non siamo stati invitati e soprattutto non ci è mai arrivato dal Comune nessuna comunicazione sul programma. La Rete di Lepanto quindi si è concentrata sulle iniziative in Italia, dopo Messina (agosto), a Salò (Brescia) il 1/10, a Marino Laziale (Roma) il 2/10, a Venezia (8/10) e prossima ad Urgnano (Bergamo) il prox 15/10


Δεν προσκληθήκαμε και κυρίως δεν είχαμε ποτέ από το δήμο καμία επικοινωνία για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Το δίκτυο του Λεπάντο επομένως έχει στραμμένη την προσοχή του στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Ιταλία.

Μετά τη Μεσσίνα (Αύγουστος), στο Σαλό (Μπρέσια) την 1/10, στο Μαρίνο Λατσιάλε (Ρόμα) την 2/10, στη Βενετία 8/10 και η επόμενη στο Ουρνιάνο (Μπέργκαμο) την 15/10.Υ.Γ. Επειδή το θέμα της εξωστρέφειας της Ναυμαχίας είναι πολύ σοβαρό, αφορά τα στρατηγικά συμφέροντα του δήμου Ναυπακτίας, αναφερόμαστε στο δήμαρχο μόνο, δε νομίζουμε ότι θα έπρεπε να εμπλέξουμε και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο πολιτισμού και τουρισμού, για ευνόητους λόγους.

248 Προβολές1 Σχόλιο

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων