Αναζήτηση

Γκίζας: Ως κοινωνία θα είμαστε απέναντι στην υποβάθμιση του ακινήτου

Συνάντηση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής με τον Πρόεδρο και στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ


Με θέμα την ενημέρωση για την πορεία εξέλιξης του Διεθνούς Διαγωνισμού που αφορά στο ακίνητο των εργοταξιακών χώρων του Αντιρρίου, πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ) συνάντηση ανάμεσα στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Ναυπακτίας, του Προέδρου και στελεχών του φορέα.


Με αφορμή τη συνάντηση ο Δήμαρχος Ναυπακτίας δήλωσε ότι «Βασικός σκοπός της σημερινής επίσκεψης στο ΤΑΙΠΕΔ ήταν αφενός να ενημερωθούμε διεξοδικά για την εξέλιξη του Διεθνούς Διαγωνισμού, να ανταλλάξουμε απόψεις, αλλά κυρίως να δηλώσουμε με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι βούληση της τοπικής κοινωνίας και του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ο συγκεκριμένος αξιόλογος χώρος να αξιοποιηθεί πρωτίστως τουριστικά.

Αυτός άλλωστε είναι ο προορισμός του. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί κατά τρόπο που θα υποβαθμίζει το περιβάλλον και την περιοχή. Αυτές ήταν οι κόκκινες γραμμές που θέσαμε και ως κοινωνία θα σταθούμε απέναντι στην υποβάθμισή του. Από την πλευρά τους τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, με τα οποία είχαμε ένα γόνιμο και διεξοδικό διάλογο, μας ενημέρωσαν ότι αυτή είναι και η δική τους βούληση. Η σωστή αξιοποίηση του

ακινήτου».


Το Lepantoporto στέκεται και σχολιάζει το κομμάτι της δήλωσης:

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί κατά τρόπο που θα υποβαθμίζει το περιβάλλον και την περιοχή. Αυτές ήταν οι κόκκινες γραμμές που θέσαμε και ως κοινωνία θα σταθούμε απέναντι στην υποβάθμισή του


Κατ' αρχήν σε ποιούς απευθύνεται;

Δια της εις άτοπον απαγωγής προσέγγιση έχουμε:

Δεν απευθύνεται στο ΤΑΙΠΕΔ διότι είναι αναρμόδιο να κρίνει τον όρο "υποβάθμιση".

Δεν απευθύνεται στη Συντεταγμένη Πολιτεία διότι έχει το νομοθετικό πλαίσιο που καθορίζει το "επιτρεπτόν" και το "μή επιτρεπτόν".

Απομένουν οι επενδυτές και εμείς.


Εμείς λοιπόν θα θέσουμε τις δικές μας κόκκινες γραμμές στον επενδυτή. Ποιοί εμείς και με ποιόν τρόπο;

Εμείς δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν έχουμε την ίδια άποψη για την υποβάθμιση. Άλλη οπτική έχει ο χορτάτος που ξεκοκαλίζει τη συναγρίδα και άλλη ο πεινασμένος που τα έχει χάσει όλα, ακόμα και την αξιοπρέπειά του.

Με ποιόν τρόπο; Με απείθαρχες και έκνομες ενέργειες;


Και κάτι ακόμα. Επειδή τις εκτιμήσεις περί της υποβάθμισης και ως εκ τούτου και τις Αποφάσεις τις λαμβάνουν οι χορτάτοι, το μόνο που απομένει στους πεινασμένους είναι ....το αυτονόητο!

103 προβολές0 σχόλια