Αναζήτηση

Γουχάν. Η μέρα της ελευθερίας


Χιλιάδες επιβάτες ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την Γουχάν με όλα τα μέσα.

Τα μεσάνυχτα τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας σήμερα), οι αρχές ήραν τους περιορισμούς βάσει των οποίων απαγορευόταν να φύγει κανείς από την Γουχάν, μια ένδειξη ότι η χώρα κατευθύνεται προς το τέλος της υγειονομικής κρίσης.

Από τις 23 Φεβρουαρίου, οι πολίτες της πόλης των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, στο κέντρο της Κίνας, δεν μπορούσαν να βγουν εκτός των συνόρων της πόλης.


Αξιωματούχοι υπενθύμιζαν στους ταξιδιώτες τα μέτρα υγιεινής και να τηρούν απόσταση 1 μέτρου, την ώρα που σε μια ανακοίνωση που προβαλλόταν, η Γουχάν περιγραφόταν ως «πόλη των ηρώων».

Μία ημέρα πριν και για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας, το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για μηδενικά νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα.


Στο μεταξύ χιλιάδες Κινέζοι πλημμύρισαν το Σαββατοκύριακο δημοφιλή τουριστικά σημεία σε διάφορες πόλεις της χώρας παρά

τις προειδοποιήσεις ς των αρχών ότι ο κίνδυνος για τον κορωνοϊό κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει.


Εικόνες από το ορεινό πάρκο Χουάνγκσαν στην επαρχία του Ανχουέϊ από το περασμένο

Σάββατο 4 Απριλίου δείχνουν χιλιάδες ανθρώπους σε συνθήκες «πατείς με, πατώ σε» , πολλοί εξ αυτών φορώντας μάσκες, έτοιμοι να βιώσουν μία υπαίθρια εμπειρία ύστερα από μήνες περιορισμών και αυστηρής καραντίνας.


Ηταν τόση η ορμή για να βρεθούν σττουριστικά σημεία, που από τις οκτώ παρά δέκα το πρωί, οι αρχές έφθασαν στο σημείο να ανακοινώσουν ότι το πάρκο είχε ήδη ξεπεράσει τη χωρητικότητα των 20.000 επισκεπτών και ότι δεν μπορεί να δεχθεί περισσότερους, σύμφωνα με τον (κρατικό) ενημερωτικό ιστότοπο Global Times.

86 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων