Αναζήτηση

Γούλας: Άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου

Η παράταξη "Ανανέωση και δημιουργία" του Γιώργου Γούλα αιτείται την άμεση (κατεπείγουσα) σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου ο δήμος να παράσχει σε μαθητές του Δήμου μας συσκευές κατάλληλες για τηλεκπαίδευση.

"Την περασμένη άνοιξη, με το κλείσιμο των σχολείων και την μετάπτωση της εκπαιδευτικής λειτουργίας σε τηλεκπαίδευση, τα μαθήματα συνεχίστηκαν χωρίς να είναι υποχρεωτικά για τους μαθητές και, χωρίς να διδαχθεί καινούργια ύλη. Πολλοί μαθητές δυστυχώς δεν διέθεταν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να συμμετέχουν. Σε πολλές οικογένειες απαιτούντο αρκετές συσκευές, ειδικά όταν υπάρχουν περισσότερα από ένα παιδιά που παρακολουθούν ταυτόχρονα μαθήματα. Πρόβλημα που επιτείνεται σε νοικοκυριά με τηλεργαζόμενους γονείς.

Τότε πρόταση της παράταξής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν με μέριμνα του Δήμου να παρασχεθεί για χρήση μια συσκευή σε κάθε οικογένεια με μαθητή στα σχολεία της πόλης μας. Η πρότασή μας δυστυχώς δεν έγινε δεκτή ούτε καν μερικώς από την πλειοψηφία.

Σήμερα με την τηλεκπαίδευση να είναι υποχρεωτική για τους μαθητές όλων των βαθμίδων και με την υποχρέωση κάλυψη νέας ύλης, η πρότασή μας είναι πλέον μονόδρομος για την στήριξη της οικογένειας και την ισότητα των νέων στην εκπαίδευση. Το ίδιο έχουν πράξει αρκετοί Δήμοι ανά την χώρα.

Ο Δήμος έχει εισπράξει ήδη περίπου 300.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και αναμένονται και νέες πιστώσεις μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις του ΥΠΕΣ. Ταυτόχρονα υπάρχουν κωδικοί του προϋπολογισμού του Δήμου στους οποίους έχουν δεσμευτεί ποσά τα οποία δεν έχουν απορροφηθεί είτε λόγω της πανδημίας ή για άλλους λόγους.

Ανανεώνουμε την πρότασή μας λοιπόν και αιτούμαστε την άμεση (κατεπείγουσα) σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για να παράσχουμε σε μαθητές του Δήμου μας συσκευές κατάλληλες για τηλεκπαίδευση".


Για την «Ανανέωση και Δημιουργία»,

Γιώργος Γούλας

Γιώργος Κων/νου Ασημακόπουλος

Συμφωνούμε να συζητηθεί το θέμα:

Λουκόπουλος Παναγιώτης

Χρυσανθόπουλος Λάμπρος

Σιαμαντάς Γεώργιος

Κονίδας Παναγιώτης

Δημητρόπουλος Νίκος

Σκαρλάτος Γρηγόρης

Κοτσανάς Ανδρέας

Ασημακόπουλος Νικόλαος

Καλαβρουζιώτη Παναγιώτα

39 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων