Αναζήτηση

Γούλας: Υποβαθμίζετε τον θεσμικό μας ρόλο και τη δημοκρατική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου

Σκληρή δημόσια απάντηση από τον Γιώργο Γούλα στην ανοικτή επιστολή του Δημάρχου προς τις παρατάξεις, όπου ζητούσε τις προτάσεις τους για την επόμενη μέρα του κορονοϊού.


"Οι Παρατάξεις δεν είναι κάποια Διεύθυνση ή Τμήμα ή Υπηρεσία του Δήμου από τις οποίες ο Δήμαρχος ζητά εισηγήσεις μέσω αλληλογραφίας", αναφέρει.

Αγαπητέ Δήμαρχε,


Με έκπληξη λάβαμε στις 10 Απριλίου την ανοιχτή σας επιστολή, με την οποία ζητάτε από τις εκλεγμένες Παρατάξεις που απαρτίζουν το Δημοτικό μας Συμβούλιο να σας στείλουν μέσω αλληλογραφίας τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του νέου κορονοϊού.


Όπως γνωρίζετε, οι Παρατάξεις δεν είναι κάποια Διεύθυνση ή Τμήμα ή Υπηρεσία του Δήμου από τις οποίες ο Δήμαρχος ζητά εισηγήσεις μέσω αλληλογραφίας. Ρόλος των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων και των Παρατάξεων είναι η διαλογική συμμετοχή στη διαμόρφωση αποφάσεων στο ανώτερο θεσμικό όργανο, το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο εκ του νόμου διοικεί το Δήμο μας.


Η κίνησή σας αποτελεί υποβάθμιση του θεσμικού ρόλου των παρατάξεων και της

δημοκρατικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αντί για την επιστολή σας, προτείνουμε να συγκαλέσετε άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο και εκεί, όπως προβλέπουν οι νόμοι που διέπουν τη λειτουργία των ΟΤΑ, να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και να συνδιαμορφώσουμε αποφάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας.


Η τελευταία ουσιαστικά συνεδρίαση του Συμβουλίου έλαβε χώρα στις 24 Φεβρουαρίου, αφού μετά έχουν γίνει δύο συνεδριάσεις δια περιφοράς. Είναι πραγματικά ανεξήγητο το ότι δεν έχετε συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο ενώ έχουν περάσει δύο περίπου κρίσμοι

μήνες.


Η στάση σας αυτή δε είναι ακόμα πιο δυσερμήνευτη καθώς ο Δήμος Ναυπακτίας,

μετά από πρωτοβουλία και συμβολή της δικής μας Παράταξης, είναι έτοιμος εδώ και καιρό να διενεργήσει ψηφιακή συνεδρίαση του Οργάνου.


Στο διάστημα κατά το οποίο δεν έχει λειτουργήσει το Συμβούλιο έχουμε καταθέσει προτάσεις μας στο δημόσιο διάλογο. Προτάσεις που είναι μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου συμβολής του Δήμου για την αντιμετώπιση των κοινωνικών, οικονομικών και

εκπαιδευτικών επιπτώσεων της πανδημίας.


Αναμένουμε με ειλικρινή αγωνία τη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα

καταθέσουμε τις προτάσεις μας προς συζήτηση και ψήφιση στο σώμα. Εκεί που η

δημοκρατική λειτουργία και ο νόμος επιβάλλουν τη συμμετοχή των εκλεγμένων

παρατάξεων και τη λήψη αποφάσεων.

Για την ΑΝΑΝΕΩΣΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Ο επικεφαλής,

Γιώργος Γούλας

58 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων