Αναζήτηση

«Γράψε – σβήσε» στη συνταγή των μέτρων. Κυβερνητική αναξιοπιστία

Σε διαρκή επεξεργασία βρίσκεται από την κυβέρνηση το καθεστώς εφαρμογής των νέων μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ από το περασμένο Σάββατο, μετά τις «αρρυθμίες» που παρατηρήθηκαν το πρώτο Σαββατοκύριακο στη λειτουργία της αγοράς, αλλά και τις εικόνες συνωστισμού που κατεγράφησαν, ειδικά στα σούπερ μάρκετ.

Ανοιχτές τελικά οι λαϊκές Όπως ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν εν τέλει κανονικά το ερχόμενο Σάββατο, 13 Φεβρρουαρίου, παρότι αρχικά είχε ανακοινωθεί το αντίθετο. Σε σχετική αναφορά είχε προβεί νωρίτερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, o υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι η απαγόρευση από τις 6 έφερε μεγάλα προβλήματα στα σούπερ μάρκετ, προειδοποιώντας ότι αυτά θα ενταθούν αν δεν ανοίξουν οι λαϊκές το προσεχές Σαββατοκύριακο. Απαντώντάς δε στις πληροφορίες που φέρουν την κυβέρνηση να σκέφτεται να βάλει «κόφτη» στις μετακινήσεις μέσω sms, ιδίως στους κωδικούς 2 και 6, που αφορούν τις αγορές και την άθληση, σημείωσε ότι όντως αυτό το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι, αλλά ο ίδιος είναι αντίθετος και το θεωρεί πρακτικά ανεφάρμοστο. Yπενθυμίζεται ότι την ίδια άποψη είχε εκφράσει προ ημερών και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. «Εκ των πραγμάτων ένα ποσοστό της περιφέρειας χρησιμοποιεί χαρτί, ενώ εξαρχής υπήρχαν συγκεκριμένες διατυπώσεις στις συμφωνίες που είχαμε με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για το πώς δουλεύει αυτό το σύστημα, συνεπώς κόφτης δεν θα μπει», είχε επισημάνει στις 25 Ιανουαρίου.

«Tα μέτρα αξιολογούνται κάθε εβδομάδα αλλά θα πρέπει να είναι και πρακτικά εφαρμόσιμα», τόνισε από την πλευρά της σήμερα και η κ. Πελώνη, αναφερόμενη και στο σενάριο περί περιορισμών μετακινήσεων από δήμο σε δήμο.

2 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων