Αναζήτηση

Δήμος Ναυπακτίας: Συνεχείς εκκλήσεις για απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων και περιορισμών

Μένουμε σπίτι - Δεν μετακινούμαστε

Λόγω του ότι αρκετοί συμπολίτες μας δεν επιδεικνύουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα, εγκαταλείπουν τις τελευταίες ώρες ή ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τα μεγάλα αστικά κέντρα για να μεταβούν στις επαρχιακές πόλεις και τα χωριά.

Τους καλούμε να παραμείνουν στις πόλεις και τα σπίτια τους, τηρώντας τα μέτρα που έχουν υποδειχθεί από την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ.

Όσοι έχουν ήδη μετακινηθεί, όπως επεσήμανε και ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και Καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ.Σωτήρης Τσιόδρας «το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν είναι να μην έρθουν σε επαφή με κανέναν».

Επιπλέον, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στην Ναύπακτο και την Ναυπακτία, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, απαγορεύονται οι υπαίθριες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων και απαγορεύεται ρητά η προσέλευση στους δημόσιους και δημοτικούς χώρους, όπως οι παιδικές χαρές, οι αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές, τα σχολικά προαύλια, κτλ.

Αυτές τις ημέρες, με τη συνδρομή της Αστυνομίας, θα πραγματοποιούνται συστηματικοί έλεγχοι σε όλο το εύρος του Δήμου Ναυπακτίας από τη Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο κ.Βασίλη Γκίζα.

Στην περίπτωση που καταγραφεί παραβίαση των μέτρων, θα ενεργοποιείται η διαδικασία του αυτοφώρου.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν πρέπει να μετακινούμαστε, αλλά να μένουμε σπίτι!

Η κατάσταση μπορεί να εκτροχιαστεί στην περίπτωση που κάποιος είναι φορέας του ιού, δεν έχει όμως ασθενήσει και συναντήσει ηλικιωμένους ή ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Οι γιατροί μας και το νοσηλευτικό προσωπικό καταβάλλουν αυτές τις ημέρες υπεράνθρωπες προσπάθειες. Οφείλουμε να μην τους

επιβαρύνουμε ακόμη περισσότερο.

Το σύστημα υγείας μας δεν θα αντέξει και πολύ δύσκολα θα επιβιώσουν αρκετοί συνάνθρωποί μας εάν υπάρξουν ταυτόχρονα κρούσματα.

Είναι αποκλειστικά στο χέρι μας να έχουμε όλοι και πάλι την ευκαιρία να χαρούμε τον τόπο μας και τις ομορφιές του, υγιείς με τους αγαπημένους μας ανθρώπους.

15 προβολές0 σχόλια