Αναζήτηση

Δίκη Χρυσής Αυγής: Άλλαξε η πρόταση της εισαγγελέως για τα ελαφρυντικά

Την μη αναγνώριση ελαφρυντικών εισηγήθηκε η εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σε ότι αφορά την ηγετική ομάδα της οργάνωσης.

Συγκεκριμένα η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου απορρίπτει τα ελαφρυντικά για τους 7 πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης: Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Χρήστο Παπά και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Για τους υπόλοιπους ωστόσο η εισαγγελέας βελτίωσε την αρχική της πρόταση περί ελαφρυντικών μετά την δευτερολογία των συνηγόρων υπεράσπισης, προτείνοντας την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου (όπως οριζόταν με τον παλιό Ποινικό Κώδικα που άλλαξε τον Ιούνιο του 2019) για όσους έχουν ενοχή για πλημμελήματα και για όσους έχουν ενοχή για ένταξη για εγκληματική οργάνωση, αλλά δεν εμπλέκονται σε βαριές εγκληματικές δραστηριότητες.

Πιθανολογείται ότι σήμερα το δικαστήριο θα αποφασίσει και για το κρίσιμο θέμα των αναστολών, δηλαδή ποιοι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στη φυλακή εάν δεν δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους. Σε μια τέτοια περίπτωση θα διαταχθεί η προσαγωγή στο δικαστήριο των κατηγορουμένων. 

38 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων