Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Δεν τον θέλαμε στην ενορία μας, δεν μας άκουσε η Μητρόπολη

Σ α π ί λ α... μέχρι το κόκαλο...

«Δεν τον θέλαμε στην ενορία μας, δεν μας άκουσε η Μητρόπολη», λένε στον Θύαμο για τον ιερέα που συνελήφθη στο Αγρίνιο

Όχι μόνο το Αγρίνιο αλλά και τα χωριά στα οποία ιερουργούσε παρακολουθούν σοκαρισμένα τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του ιερέα που συνελήφθη καθώς σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παιδική πορνογραφία και βιασμό ανήλικης. Ο ιερέας οδηγήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην αρμόδια Εισαγγελέα, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα. Ο εξελίξεις αυτές είναι αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που ξεκίνησε πρόσφατα όταν δυο αδερφές, 27 και 22 ετών, που είναι και ανιψιές του κατήγγειλαν τον 49χρονο κληρικό για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό αντίστοιχα.

Η κάμερα του Alpha βρέθηκε στον Θύαμο του Βάλτου όπου ιερουργεί από το 2018 ο Ιερέας και συνομίλησε με τους κατοίκους και τον πρόεδρο της Κοινότητας Πατιόπουλου (που ανήκει ο Θύαμος).

Ο κ. Κώστας Λαμπράκης χαρακτηρίζει τραγικό το γεγονός και τονίζει πως «πρέπει να δει η ιεραρχία τι ανθρώπους έχει στις τάξεις της να ιερουργούν».

«Δεν τον θέλαμε στην ενορία μας», λέει ο πρόεδρος και άλλοι κάτοικοι που κάνουν λόγο για έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους και το εκκλησιαστικό συμβούλιο όταν διορίστηκε στο χωριό ο κληρικός. Κάνουν λόγο μάλιστα και για τέσσερις συναντήσεις με τη Μητρόπολη που δεν δέχτηκε το αίτημα τους.

127 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων