Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Δε λες ότι σφύζει από κίνηση η πόλη...

Για πολλά χρόνια η Ναύπακτος παρέμενε μια πόλη τουριστικά άγνωστη. Οι περισσότεροι, στο “άκουσμα” Ναύπακτος “άκουγαν” Ναύπλιο, οι επενδύσεις στο τουρισμό ήταν ανύπαρκτες και ο όποιος τουρισμός παρέμενε ένας υποτυπώδης ηλιοτροπικός τουρισμός τριημέρων. Εκτός από τους "τριήμερους", είχαμε τους Ελληνοαμερικανούς μετανάστες και τους ετεροδημότες παραθεριστές - Αυτό ήταν όλο.

Γράφει ο Nikos Limaniotis

Πριν 1-2 χρόνια όμως κάτι φάνηκε να αλλάζει.

Οι τουριστικοί οδηγοί και τα τηλεοπτικά κανάλια άρχισαν να μας προβάλλουν περισσότερο, κάποιοι μικροεπενδυτές ξεκίνησαν (μικρο)επενδύσεις, η οικονομία διαμοιρασμού άρχισε να αναπτύσσεται και οι επισκέψεις με αποκορύφωμα τον Αύγουστο του 2020 έφτασαν σε απρόσμενα επίπεδα κάνοντας πολλούς από μας να πιστέψουμε ότι η πόλη ξεκίναγε τα πρώτα της δειλά τουριστικά βήματα ως εγχώριος προορισμός. Στην τουριστική βιομηχανία υπάρχει ο όρος – staycation. (από το stay/μένω και το vacation/διακοπές) που χρησιμοποιείται από τους ειδικούς για να περιγράψουν τους κοντινούς, τους “δίπλα στο σπίτι”, προορισμούς.

Πρόσφατα, τον Ιούνιο, οι ειδικοί του τουρισμού ανέφεραν ότι το staycation θα είναι η πλέον δημοφιλής πρακτική για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2021.

Η μέχρι σήμερα προσέλευση στην πόλη δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας.

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη σήμερα 11 π.μ. στο κεντρικότερο σημείο της πόλης - πλατεία Φαρμάκη. Δε λες ότι σφύζει από κίνηση η πόλη...

110 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων